Brtonigla: Obilazit će vinske podrume na biciklu

(N. LAZAREVIĆ)
(N. LAZAREVIĆ)

U pripremi je novo izdanje čuvene manifestacije u Brtonigli, koja se odvija povodom proslave Sv. Roka. Danas započinje zagrijavanje uz teniski turnir u autokampu CampingIN Park Umag. U  subotu u večernjim satima održavaju se Zvjezdani kaleži ljetna vinska manifestacija u organizaciji  udruge ''Gradovi vina''. Kao član Udruge,  Brtonigla ovom prilikom nastoji prezentirati i promovirati vina teritorija, tako da će posjetitelji moći degustirati vina iz podruma brtoniških vinara. Za dodatni ugođaj ljeta pobrinuti će se živa muzika.

U nedjelju  započinje dugo očekivana proslava Sv. Roka uz balinjeradu. U večernjim satima na glavnom trgu slijedi nastup The Night Express Banda, nakon čijeg će nastupa posjetitelji jutro dočekati uz DJ PAWA-u. Iste večeri, na trgu Mazzini će nastupiti duo Sandro & Kristina.

Ponedjeljak će biti  u znaku sporta i zabave uz nogometni turnir i ''San Rocco Bike & Wine''. Radi se o obilasku lokalnih vinarija vozeći biciklu. Kotizacija iznosi 70 kuna, a učesnici uplatom dobivaju pravo na besplatne degustacije, finger food i majicu. Kako je broj učesnika ograničen, zainteresirani se mogu prijaviti u prostorijama TZO Brtonigle. Nakon sporta i rekreacije, nastupit će klapa Kampanel i Gustafi, dok će na trgu Mazzini posjetitelji moći uživati u odličnim zvukovima glazbene grupe ''Tara & Timetravelers''.

Utorak je posljednji dan manifestacije. U jutarnjim satima nakon  procesije i Sv. Mise, slijede pučke igre i utrke s magarcima, a u večernjim će satima publiku zapaliti Crvena Jabuka na glavnome trgu, te folk group Batana na malome trgu.

Večer će dodatno uveličati veliki vatromet koji nakon dužeg niza godina ponovo stiže u ovaj pitoreskni gradić. Brtonigla će posjetiteljima tokom manifestacije nuditi bogatu eno gastronomsku ponudu u ugostiteljskim objektima i na štandovima, a bit će tu i program za najmlađe, uz dječji kutak Roccoland. (T. GRGIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter