Brtonigla: Ne želimo stupice!

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Mnoštvo nezadovoljnih mještana okupilo se danas na mirnom prosvjedu na brtoniškom Trgu Mazzini protiv uvodenja nove regulacije prometa. Novom regulacijom, koja je na probnom roku od 60 dana, Opcina želi zatvoriti sve mjesne trgove za promet te uz pomoc stupica pretvoriti ih u pješacke zone.

- Skup je imao veliku podršku mještana i drago nam je da je bio tako dobar odaziv. Skupili smo zasad preko 200 potpisa i tražimo poništenje novog režima prometne regulacije koji je uveden bez potrebe i mimo zakona. Pola stupica žele postaviti ispred privatnih kuca, a nitko nije nas mještane pitao što mislimo o tome. To je totalno negiranje demokracije. U ponedjeljak idemo na sastanak s nacelnikom opcine i ako nam se ne ponude konkretna rješenja ovog problema, ici cemo na potpisivanje peticije za referendum za smjenu vlasti, rekao je Edi Milokanovic, jedan od organizatora prosvjeda.

Dodao je da je postavljanje stupica trenutno obustavljeno.

Iz razgovora s mještanima saznajemo da se opcinske vlasti po tom pitanju ponašaju dosta bahato i samovoljno. Postavljanjem stupica onemogucit ce se donošenje drva za ogrjev, prolazak kamiona za dostavu robe, donošenje namirnica u domove starijih sumještana te niz drugih problema. (J. P.)


Podijeli: Facebook Twiter