Brtonigla daje udrugama 24 tisuće kuna

Društvo gljivara Bujštine Boletus dobit će 5.000 kuna za organizaciju Dana gljiva Brtonigle (Ilustracija/Arhiva)
Društvo gljivara Bujštine Boletus dobit će 5.000 kuna za organizaciju Dana gljiva Brtonigle (Ilustracija/Arhiva)

Općina Brtonigla objavila je rezultate javnog natječaja za financiranje programa i projekata udruga u 2016. godini. Za poljoprivredne programe namijenila je 21 tisuću kuna, a za socijalnu skrb 3.000, odnosno 24 tisuću ukupno.

Najviše će dobiti, po 8.000 kuna, Agencija lokalne demokracije iz Brtonigle za organizaciju info dana o ekološkoj proizvodnji i HACCAP-u te Lovačko društvo Lepus iz Brtonigle za dovršetak lovačke kuće. Društvo gljivara Bujštine "Boletus" sa sjedištem u Brtonigli dobit će 5.000 kuna za organizaciju Dana gljiva Brtonigle. Tri pulske udruge dobit će po tisuću kuna.

Udruga slijepih za zaštita i unapređenje kvalitete života slijepih osoba u Istarskoj županiji. Društvo distrofičara za program nazvan Integracija osoba oboljelih od mišićne distrofije - neuromuskulaturnih bolesti sa područja Općine Brtonigla. Udruga gluhih i nagluhih za realizaciju multimedijalnog prikaza rada udruge gluhih i nagluhih Istarske županije od 1948. do 2016.godine.

Udrugama kojima nisu odobrena financijska sredstva mogu zatražiti uvid u zbirnu ocjenu njihovog programa ili projekta, u roku od osam dana od dana donošenja odluke. U roku od osam dana od primitka obavijesti o rezultatima natječaja udruge koje su nezadovoljne odlukom o dodjeli sredstava mogu podnijeti prigovor. (P. G.)


Podijeli: Facebook Twiter