Brtonigla: Čokolada i vino - kombinacija kojoj se ne može odoljeti

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Brtonigla je jučer privukla veliki broj posjetitelja koji su došli na 4. Choco & Wine Fest i 6. Brtonigla Adventure Trek, koje su organizirali Turistička zajednica općine Brtonigla i Općina Brtonigla.

Choco & Wine Fest svoja je vrata otvorio u 12 sati u šatoru na glavnom trgu. Manifestacija je okupila veliki broj izlagača, dvostruko više nego prošle godine; na ovogodišnjem izdanju sudjelovalo je njih tridesetak iz Hrvatske i Slovenije. Novost Choco & Wine Festa je prekogranična suradnja s Turističnom organizacijom Koper, posredstvom koje su u Brtoniglu došli slovenski proizvođači čokolade.

- Ovo je jedna sjajna manifestacija koja je i ove godine pokazala da možemo u jedno mirno doba sezone privući ne samo turiste, nego i domaće, te samim time poticati i potrošnju svih izlagača. To je novi motiv dolaska i nešto što treba ''gurati'' iz godine u godinu kako bi čim prije prava sezona krenula, izjavio je istarski župan Valter Flego i čestitao svima na uspješnoj manifestaciji. Posjetitelji su osim vrhunskih vina imali priliku probati i uživati u čokoladnim pralinama, dražejama, lizalicama, čokoladnim tortama i čokoladnom rahatlokumu.

Održan je i choco show koji su priredili Dragica i Igor Lukin iz Vile Soši i Lino, što je posebno razveselilo mališane. Nakon dječjeg programa uslijedio je Gustolatov choco show, na kojem je Chef Michele Gentile izrađivao praline s brtoniškim teraninom renomirane vinarije Cattunar. Atrakcija manifestacije je bez dvojbe bio Stefano Comelli. Publika je uživala u izradi skulpture za koju je upravo on bio zaslužan. U sklopu ovogodišnjeg choco art-a, Comelli je napravio reljef Brtonigle s kanjonom Škarline, kojim je umjesto vode poteklo vino, nakon čega je upriličena vođena degustacija ''Sljubljivanje vina i čokolade''. (Tea GRGIĆ/Snimio Milivoj MIJOŠEK)

 


Podijeli: Facebook Twiter