Brtonigla: Bolnički krevet za potrebite u Domu

S primopredaje kreveta u Domu za starije i nemoćne (T. KOCIJANČIĆ)
S primopredaje kreveta u Domu za starije i nemoćne (T. KOCIJANČIĆ)

Nakon niza humanitarnih akcija u Brtonigli kupljen je bolnički krevet za njegu bolesnih i nepokretnih osoba s područja Općine Brtonigla koji je predan na korištenje novigradskom Domu za starije i nemoćne. Upravo su ondje općinski predstavnici na čelu s načelnikom Dorianom Labinjanom predstavili rezultate te velike akcije i predali donaciju.

Sredstva su skupljana u raznim prigodama, tijekom brojnih manifestacija. Tako je Savjet mladih Brtonigle prikupio novac od prodaje toplih napitaka tijekom božićnog sajma, dječji vrtić Kalimero organizirao je prodaju dječjih radova, članice radionice za ručne radove koju organizira Zajednica Talijana iz Brtonigle sudjelovale su u ovoj inicijativi prodajući svoje kreacije.

Posebno valja naglasiti da je značajniji iznos skupljen tijekom nedavnog cooking showa, organiziranom u sklopu kolovoške fešte sv. Roka. Tada je uz pomoć Turističke zajednice i Razvojne agencije Brtonigla prikupljeno čak 2.500 kuna. Općina je donirala 1.300 pa je zajedno s novcem iz prethodnih akcija skupljeno ukupno 8.900 kuna, koliko je bilo potrebno za nabavu visokokvalitetnog električnog kreveta i antidekubitalnog madraca.

Kako je istaknuto u Domu za starije i nemoćne, namjera ove inicijative bila je pomoći stanovnicima Brtonigle i omogućiti najviši standard za njegu nepokretnih osoba, čime se želi bar malo olakšati obiteljima koje se zbog bolesti svojih najbližih nalaze u nezavidnoj situaciji.

Inicijativu je pokrenuo Odbor za zdravstvo, socijalnu skrb, školstvo i kulturu Općine Brtonigla, čije su članice koordinirale sve aktivnosti za prikupljanjenovaca i kupnju kreveta. To nije prva takva akcija jer je Odbor vrlo aktivan i stalno brine o najpotrebitijim sugrađanima. (T. KOCIJANČIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter