"Bronco Bamma i Mitt Romney" rasplakali curicu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Videosnimka četverogodišnje djevojčice koja plače i žali se roditeljima da više ne može slušati o "Broncu Bammi i Mittu Romneyju" osvojila je simpatije javnosti u Sjedinjenim Državama, gdje je medijski prostor zasićen predsjedničkom predizbornom utrkom. Izbori će, podsjećamo, biti za pet dana.

Snimka koju je na Youtubeu objavila majka djevojčice prikazuje malenu Abigael kako plače: "Dosta mi je Bronca Bamme i Mitta Romneyja". Majka, koja se na snimci ne vidi, pita je: "Zbog toga plačeš?", a djevojčica potvrdno kima.

"To će uskoro završiti, znaš. Izbori će uskoro biti gotovi", kaže majka, a malena odgovara: "OK".

Snimka (koju možete pogledati ovdje) pregledana je dva milijuna puta i potaknula je mnoštvo komentara na Twitteru i na društvenim mrežama, gdje su djevojčicu odmah prozvali "Bronco Bamma girl". Abigael je postala simbol umora koji obuzima mnoge Amerikance nakon višemjesečne predizborne kampanje.

"Jesmo li svi mi djevojčica Bronco Bamma i jesmo li toliko umorni od ove kampanje da bismo mogli proplakati?", pita se novinar Christian Science Monitora u kolumni.

Nakon što se ispostavilo da se djevojčica rasplakala nakon političke emisije na američkom javnom radiju NPR-u, ta se postaja u svoje i u ime svih medija ispričala Abigael, kazavši da je kampanja duga i naporna i za njih te da će biti gotova za nekoliko dana. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter