Brončani rukometaši doputovali u Zagreb

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatski rukometaši, koji su u subotu nakon pobjede nad Slovenijom sa 31:26 osvojili brončano odličje na Svjetskom prvenstvu u Španjolskoj, vratili su se danas u Zagreb. 

U zrakoplovu, koji je doletio iz Frankfurta, zbog klupskih ili privatnih obveza, nije bilo kapetana Igora Vorija, drugog strijelca SP-a Ivana Čupića, ozlijeđenog Drage Vukovića i naknadno pozvanog Ivana Ninčevića.

"Mi smo malo u polovičnom sastavu, neki su u klubovima, ali i u njihovo ime kažem: moramo biti ponosni. Nije bilo lako, ali imali smo velik motiv. Početak je bio sjajan, nismo kalkulirali protiv Španjolske, poslali smo poruku djeci da se rad i odricanje i poštenje kad-tad isplate", izjavio je okupljenima hrvatski izbornik Slavko Goluža.

"Sjajno smo igrali protiv Francuske, protiv Danske se dogodio splet okolnosti - ozljede, temperatura i nismo imali sreće. Na kraju smo osvojili broncu i tu se vidio karakter reprezentacije. Već smo treći put izvukli zadnje atome snage", rekao je izbornik. 

U zagrebačkoj zračnoj luci "kauboje" su dočekali brojni uglednici iz svijeta sporta i javnog života među kojima i predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) Zlatko Mateša i predsjednik Gradske skupštine Davor Bernardić.  

 Hrvatskoj je to peta medalja sa svjetskih prvenstava i prva brončana nakon zlata 2003. i srebrnih odličja 1995., 2005. i 2009. Također, ovo je treća brončana medalja u godinu dana za Kauboje, bili su treći na EP-u 2012., zatim na OI-ju u Londonu i sada na SP-u u Španjolskoj. (Hina; foto R. GORŠIĆ/CROPIX)


Podijeli: Facebook Twiter