Bronca za Patrika Prnjaka i Ivana Pitona

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Veslaci Istre Ivan Piton i Patrik Prnjak osvojili su, veslajuci u cetvercu bez kormilara s clanovima zadarskog Jadrana Milom Cakarunom i Matom Ledenkom, broncanu medalju u poljskoj Kruswici na prvom Europskom juniorskom prvenstvu.

Velicanstven je to uspjeh veslaca Istre, jedan od najvecih u bogatoj povijesti kluba, jer je to prva muška medalja s velikih natjecanja.

Prošle su godine Prnjak i Piton osvojili deveto mjesto na juniorskom Svjetskom prvenstvu nastupivši s dvojicom clanova šibenske Krke, a ovom su prilikom stali na pobjednicko postolje sa Zadranima.

Na premijernoj europskoj juniorskoj smotri u konkurenciji cetveraca bez kormilara našlo se 13 posada. U prvoj su utrci u skupini 3 hrvatski reprezentativci osvojili drugo mjesto, iza Bjelorusije, prošavši 2 km dugu stazu za 6:47.89 minuta. Potom su u drugoj polufinalnoj skupini ponovno zauzeli drugo mjesto (6:36.27), ovoga puta iza Srbije.

U nedjelju su u A finalu poveli nakon prvih 500 metara, vodstvo su zadržali i na polovici staze, nakon cega su ih uoci zadnjih 500 metara prestigli Bjelorusi, koji su potom i pobijedili, a potom su u finišu drugu poziciju izgubili od Rumunjske, ušavši u cilj treci u vremenu 6:45.69 minuta, ispred Srbije, Poljske i Rusije. (R. CAR)


Podijeli: Facebook Twiter