Bronca za Klibin tim

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Posada SCOR W's match race teama Rijeckog jedrilicarskog kluba, koju su uz kormilarku Petru Klibu cinile još dvije Puljanke, Gea Barbic i Sanja Žuljevic, osvojila je broncanu medalju na regati dvobojskog jedrenje za žene, održanoj u Berlinu na jezeru Wannsee.

Nakon prvog dijela natjecanja u kojem se jedrilo po sustavu «svako sa svakim» Klibin tim je u konkurenciji još 11 posada iz Velike Britanije, Španjolske, Finske, Nizozemske, Francuske i Švedske zauzeo trece mjesto te izborio ulazak u polufinale.

U nadmetanju za ulazak u finale Kliba se u dva dvoboja ogledala s posadom britanske skipperice Kety Archer, inace vodece nakon prvog dijela natjecanja i u oba je dvoboja Britanka tijesno bila bolja.

U ogledu za trece mjesto hrvatska je posada na koncu u oba dvoboja bila bolja od španjolske posade na celu s kormilarkom Tamarom Echegoyen, dok je u finalu Archer takoder s 2:0 pobijedila Španjolku Siviju Rocu.

- Pobjeda na državnom prvenstvu i ovo trece mjesto donijeti ce nam pomak i na ISAF ljestvici. Sada smo 35. a nadamo se da cemo dostici 30. mjesto što nam je cilj za ovu godinu, rekla je nakon regate u Berlinu Petra Kliba.


Podijeli: Facebook Twiter