Brojni sudionici na biciklijadi "Terra Albona"

Kod Mošćeničke drage (M. ANGELINI)
Kod Mošćeničke drage (M. ANGELINI)

Grad Labin, LAG Istočna Istra i Brdsko biciklistički klub Istra bike zajedno s Istarskom županijom, Turističkom zajednicom Istarske županije, Turističkom zajednicom Labin-Rabac i Općinom Raša, već tradicionalno su ove subote organizirali biciklističku vožnju "Terra Albona".

Biciklijada je treću godinu zaredom okupila velik broj biciklista i rekreativaca s područja gradova i općina Istarske i Primorsko goranske županije, ali i susjedne Slovenije. Vozilo se u dvije discipline, rekreativna i mountainbike ruta. Vozači bicikli za rekreativnu rutu krenuli su iz starog grada, i vozili stazu duljine 18 kilometara, a mountainbike ruta se vozila 35 kilometara. Obje rute vodili su i koordinirali biciklisti Brdsko biciklističkog kluba Istra bike, a vozilo se trasom koju je činila asfaltirana podloga, makadam, šumska staza i malo zahtjevnija kađena podloga, koju su mogli svladati svi biciklisti neovisno o kondiciji. Za one koji nisu mogli izdržat do cilja u rekreativnoj ruti bilo je organizirano "pickup" vozilo u organizaciji Bike Centra Rabac.

Na zaustavnim punktovima sudionike biciklijade čekala je gastro ponuda - tradicionalna istarska marenda uz degustaciju vina istarskih autohtonih sorti, a na cilju i ručak. Kotizacija za biciklijadu iznosila je 40 kuna, a za djecu do deset godina učešće je bilo besplatno. Na startu je bilo moguće iznajmiti bicikl od strane Bike Centra Rabac. (Adriano ŠĆULAC)


Podijeli: Facebook Twiter