Brojni mališani u podne dočekali Novu godinu u Medulinu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Idealno mjesto da se s djecom isprati Stara godina bilo je danas na medulinskoj rivi, točnije na trgu kod Malina na vitar. Općina Medulin priredila je za mališane i njihove roditelje izuzetno poseban dan uz bogat zabavni, gastronomski i sportski program koji je započeo već u 10 sati atletskom utrkom za djecu. Od 10.30 do 14.30 sati kod Malina se moglo uživati uz zaista veliku ponudu zabavnih igara i punktova s animacijom za djecu, od animatora obučenih u razne prepoznatljive maskote, preko face paintinga, pa do punktova za zabavne igre i uvijek popularnih "napuhanaca", dvorca i nogometnog terena.

Dok su roditelji s djecom šetali od jednog do drugog zabavnog punkta ili razgledavali Malin koji je bio otvoren za posjetitelje, goste su do podneva zabavljali DJ Nikola z Kukurini i mali plesači i plesačice Plesnog studija Pirueta iz Medulina, a vrijedne su bile i već uhodane majstorice iz Zemlje zabave sa svojim animacijama za najmlađe. Mnogi su rado iskoristili priliku da ovjekovječe ove vesele trenutke sa svojom djecom fotografirajući se uz posebno izrađen okvir za ovu prigodu koji su im omogućili članovi Udruge ljubitelja fotografije Format iz Pule. Uz toliko zabave i nestrpljivo iščekivanje odbrojavanja u podne, a posebice koncerta popularne mlade kantautorice Mije Dimšić koji je uslijedio nakon odbrojavanja, nikome se nije žurilo kući na ručak. Za to, na kraju krajeva, i nije bilo potrebe jer su vrijedni ugostitelji na rivi pripremali fine istarske delicije poput ombola, kobasica, kapuza, maneštre i fritula. Naravno, bilo je tu i djeci omiljene brze hrane u "hot dog corneru", a odrasli su se mogli okrijepiti kuhanim vinom i pjenušcem.

Nakon ovako uzbudljivog dana, tko zna hoće li sva ona silna djeca koja su danas pohodila Medulin uspjela ostati budna i dočekati pravi prelazak iz Stare u Novu godinu sa svojim obiteljima i prijateljima u ponoć. I ako ne uspiju, nema veze, jer je mnogima od njih vrhunac dana bilo vidjeti na pozornici njihovu omiljenu pjevačicu i zapjevati s njom uživo njene prelijepe pjesme. (Patricija SOFTIĆ, snimio Danilo MEMEDOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter