Brojne ozljede od petardi u Splitskoj i Zadarskoj županiji

Ilustracija (M. ANGELINI)
Ilustracija (M. ANGELINI)

Troje djece, među kojima jedno teže, ozlijeđeno je u četvrtak pri eksplozijama petardi u Zadarskoj županiji, izvijestila je u petak zadarska policija.

Na Staru godinu oko 16 sati u Ulici Ivana Matetića Ronjgova u Zadru u eksploziji petarde teško je ozlijeđeno 14-godišnje dijete. Pretpostavlja se da je djetetu u ruci eksplodirala petarda i teško mu ozlijedila šaku. Zadržano je na liječenju u bolnici. 

Istodobno, oko 16 sati u Benkovačkom Selu je prilikom paljenja eksplozivnog punjenja petarde 11-godišnje dijete opečeno u predjelu lica.  

U pokušaju bacanja aktivirane petarde oko 21 sat u Galovcu je lakše ozljede šake zadobilo 11-godišnje dijete. Policija utvrđuje okolnosti tih ozljeđivanja.

Čak šest osoba, od kojih petero djece, u protekla je 24 sata ozlijeđeno na području Splita, Podstrane, Imotskog i Omiša pri korištenju pirotehnike, izvijestila je na Novu godinu splitska policija.

Jedno je dijete zadobilo teške tjelesne ozljede, a četvero djece i jedna punoljetna osoba lakše su ozlijeđeni. U svim slučajevima se radi o ozljedama ruku, rekli su u policiji i dodali da su od osmero djece oduzeli veću količinu pirotehnike.

Policija je još jednom podsjetila da je još u tijeku akcija "Mir i dobro" i da se pirotehnika II. i III. razreda smije koristiti samo do 1. siječnja, a prodavati se smije samo punoljetnim osobama. Uporaba te vrste pirotehničkih sredstava zabranjena je u zatvorenim prostorima i na prostorima na kojima se okuplja veći broj osoba.

 "Ponovno apeliramo i na roditelje da djeci ne kupuju i ne dozvole korištenje pirotehnike, kako bi se izbjegle neželjene posljedice po njihovo zdravlje, kao i zdravlje drugih osoba", poručuju iz PU splitsko-dalmatinske koja je proteklih dana zabilježila dva teška ranjavanja od petardi. Desetogodišnjeg dječaka iz Kaštela kojemu je petarda eksplodirala u ruci i 32-godišnjaka u Podstrani. (Hina)

 


Podijeli: Facebook Twiter