Brojne novosti na ovogodišnjem Sajmu knjige


Jedna od triju tema ovogodišnjeg 19. sajma knjige u Istri predstavljena je danas na pulskoj Portarati. Riječ je o suvremenoj vojvođanskoj kulturi i književnosti odnosno temi "Vojvodina - Regija u regionu". Predstavljen je i novi vizualni identitet sajma dizajnerskog tima Mauricija Ferlina, Vibora Juhasa i Matka Plovanića.

Od 10. do 13. prosinca na temu Vojvodine će se održati okrugli stol i biti predstavljene knjige, autori, umjetnici i teoretičari te časopis "Severni bunker". Najavljen je i koncert Boris Kovač & La campanella u petak 13. prosinca u galeriji Sveta srca.

Osim Vojvodine ovogodišnje su teme "Socijalizam na klupi" i "Izlet u Rusiju". Tijekom deset dana koliko traje sajam (od 5. do 15. prosinca) posjetiteljima će se ponuditi i novine poput stručnih skupova te tradicionalno okrugli stolovi, promocije, izložbe, koncerti, filmovi.

Najsretniji u nagradnoj igri, što je također novost sajma, osvojit će put u Moskvu, a nova nagrada sajma je čitateljska nagrada dr. Ivo Borovečki. Organizirat će se i humanitarna akcija Biblioteka snova dok je novost i prikazivanje ruskih filmova u kinu Valli.

Na sajmu će se predstaviti 15 tisuća naslova 250 naših i stranih izlagača. Popusti će biti od deset do 70 posto, a prilika za posebni dodatni popust na jednu knjigu od deset posto nudila se svima koji su danas uzeli letak na Portarati s naznačenim popustom.

U desetodnevnom programu sudjelovat će 200 pisaca, urednika, nakladnika, prevoditelja, knjižničara, teoretičara, kritičara, novinara, umjetnika, glazbenika. Programi će se odvijati na devet lokacija: Dom hrvatskih branitelja, Sveučilište Jurja Dobrile, Galerija Sveta srca, Galerija Cvajenr, Galerija Makina, Kino Valli, Rojc-Monte Paradiso, barovi P14 i Foška.

Danas su se roditeljima i djeci dijelili leci za program "Sveti Nikola na pulskom Sajmu". Scenska igra "Tri vile Sv. Nikole" u režiji teatra Naranča održat će se 6. prosinca u 18 sati u Domu hrvatskih branitelja. Svi roditelji koji žele da im dijete dobije na poklon knjigu koju će im uručiti Sveti Nikola mogu je odabrati i naručiti unaprijed na www.sanjamknjige.hr uz dodatni popust od deset posto na već snižene sajamske cijene. (T. GRBIĆ, snimio N. LAZAREVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter