Brojne aktivnosti za mališane tijekom raspusta

Radionice zmajarstva (Arhiva GI)
Radionice zmajarstva (Arhiva GI)

Nastava je uskoro gotova, a da mališani ne bi cijelo ljeto proveli sami kod kuće, najčešće uz računala, pobrinule su se mnoge udruge i institucije koje djeluju na području grada, a koje su za učenike osmislile najraznovrsnije programe i aktivnosti - od sportskih kampova i škola preko škole filma do tehničkih hobby radionica i radionica lutkarstva i gline.

Zajednica tehničke kulture pripremila je za djecu na području grada ljetne hobby tehničke radionice, namijenjene učenicima koji osim kupanja, igre i odmora žele naučiti nešto novo, otkriti svoje interese i stvaralačke mogućnosti.

Jasna Verk, voditeljica Centra za tehničke aktivnosti "Veruda", veli da su radionice namijenjene učenicima od prvog do osmog razreda, a u ponudi su ove godine Mini ljetna filmska akademija za učenike od petog do osmog razreda, Eko-lego modelarstvo (1.-4. razred), automodelarstvo (5.-8. razred), zatim radionica pod nazivom Informatička imaginacija (3.-8. razred), radionica zmajarstva (1.-4. razred), radionica "Mali majstor" u kojoj će se raditi kažunići (3.-8. razred) te brodomaketarstvo (3.-6. razred). Radionice počinju 30. lipnja i traju do 11. srpnja u jutarnjim satima, dva do tri puta tjedno.

Ove će se godine ponovo održati i Pustolovno ljeto s Monte Librićem i to od 30. lipnja do 1. kolovoza u parku Doma hrvatskih branitelja, u sklopu kojeg će se održavati i poseban program "Čitam Pulu" u kojem će sudjelovati brojni gosti, poznati glumci i pisci koji će s djecom podijeliti svoje priče, vlastite pustolovine iz djetinjstva, znanja i iskustva.

Za male ljubitelje filma Pulski filmski festival organizira kreativnu filmsku i postprodukcijsku radionicu "Kamp RED" pod vodstvom svjetski renomiranog stručnjaka za digitalni mastering Dade Valentića. Radionica će se održati od 16. do 24. srpnja. Svoja će vrata novoj generaciji mladih zaljubljenika u animirane filmove već tradicionalna otvoriti i popularna radionica animiranog filma "Pustolovni laboratorij profesora Baltazara". Ovogodišnji voditelji su Manuel Šumberac i Vibor Juhas, a "laboratorij" je na rasporedu od 14. do 23. srpnja. Sve pojedinosti i prijave za obje radionice dostupne su na stranicama festivala. (B. PETROVIĆ i G. ROJNIĆ)

ŠTO JE JOŠ PRIPREMLJENO ZA PULSKE MALIŠANE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter