Brojna događanja u povodu Međunarodnog dana muzeja

Muzejsko-galerijski prostor Sveta srca u Puli bio je dom mnogih zanimljivih izložbi (M. ANGELINI/arhiva)
Muzejsko-galerijski prostor Sveta srca u Puli bio je dom mnogih zanimljivih izložbi (M. ANGELINI/arhiva)

Brojna će se događanja u Puli održati u povodu Međunarodnog dana muzeja. Danas u 13 sati bit će otvorenje novog muzejsko-galerijskog prostora C8, u Carrarinoj ulici broj 8, a u suradnji s Arheološkim muzejom iz Zagreba bit će predstavljena izložba "Let u prošlost. Ptice u arheološkoj baštini".

U četvrtak, 15. svibnja u podne na Usponu sv. Stjepana, ispred kina Valli, viši kustos Željko Ujčić predstavit će projekt Arheološkog muzeja Istre pod nazivom "Nevidljiva Pula". Uz danas očuvane najpoznatije kulturno-povijesne spomenike Pule, tijekom vremena dio vrijednih povijesnih značajki grada gotovo je nestao iz sjećanja. Arheološki muzej Istre prigodnim didaktičkim panoima obilježava zaboravljene, uništene i danas neprepoznatljive crkve kao arheološke lokacije u staroj gradskoj jezgri i prigradskom području.

U petak u 11 sati u Carrarinoj ulici broj 4, kustosica Arheološkog muzeja Istre Fina Juroš Monfardin predstavlja "Vitrinu mjeseca", pod nazivom "Kost o kostima".

U subotu u 11 sati u kongresnoj dvorani hotela Brioni Arheološki muzej Istre u suradnji sa Slobodnom općinom Pula u egzilu predstavlja 24. svezak iz serije Monografije i katalozi, "Studijski dan" – u čast arheologa Marija Mirabelle Robertija.

U nedjelju, 18. svibnja besplatan je ulaz u muzejsko-galerijski prostor Sveta srca, De Villeov uspon 8, na izložbu "XYZT Apstraktni pejzaži" i u muzejsko-galerijski prostor C8 na izložbu "Let u prošlost. Ptice u arheološkoj baštini". (V. BEGIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter