Broj nezaposlenih premašio 370 tisuća

Zavod za zaposšljavanje u Puli (M. ANGELINI)
Zavod za zaposšljavanje u Puli (M. ANGELINI)

Broj nezaposlenih u Hrvatskoj danas je premašio brojku od 370 tisuća, a prema dnevnim podacima koje na svojim mrežnim stranicama objavljuje Hrvatski zavod za zapošljavanje (HZZ), danas je poslije podne bilo je evidentirano 370.357 nezaposlanih osoba, dok je slobodnih radnih mjesta 4.780.

Riječ je o podacima koji se mijenjaju tijekom dana, a iz HZZ-a napominju kako su podaci o trenutačnom broju nezaposlenih i broju slobodnih radnih mjesta informativnog karaktera i ovise o dnevnim događanjima koja nisu ravnomjerno raspoređena tijekom mjeseca.

Za statističke i analitičke potrebe upućuju na službene statističke podatke koji su rezultat redovitog mjesečnog izvještavanja na temelju utvrđene metodologije. Prema danas objavljenim podacima pak krajem prosinca 2013. godine u evidenciji HZZ-a registrirano je 363.411 nezaposlenih osoba. U usporedbi sa studenim 2013. broj nezaposlenih povećao se za 1,8 posto ili 6.547 osoba, a u odnosu na prosinac 2012. godine broj nezaposlenih veći je za 1,5 posto ili 5.197 osoba.

Prosinac je tako četvrti mjesec zaredom kako se bilježi porast broja nezaposlenih na mjesečnoj razini. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter