Broj mrtvih u oluji Sandy porastao na 82

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Najmanje je 37 žrtava uragana Sandy u  New Yorku, objavio je u četvrtak gradonačelnik Michel Bloomberg, a prema novijim podacima u Sjevernoj Americi se broj mrtvih popeo na 82, no i taj bi broj mogao rasti jer spasilačke ekipe nastavljaju pretrage od kuće do kuće u gradovima na obali. 

Bloomberg je u četvrtak priopćio da je središte Manhattana još bez struje kao i dijelovi Brooklyna i da će za obnovu mreže "trebati vremena".  

Nekih 4,7 milijuna domova i poslovnih prostora u 15 američkih država nije imalo struju u četvrtak, no to je pomak nabolje jer je bez struje ranije bilo 8,5 milijuna kućanstava.

Time je premašen rekord oštećenja uragana Irene koji je lani  bez struje ostavio 8,4 milijuna korisnika. 

Superoluja Sandy, koja je u jednom trenutku prelazila 1.609 kilometara u promjeru,  u ponedjeljak navečer stigla je do istočne američke obale na južnom dijelu savezne države New Jerseyja. Klasificiran kao  posttropski ciklon Sandy je jedna od najvećih oluja koje su ikada pogodile SAD.  Klasifikacija postropskim ciklonom čisto je tehnička i znači da je Sandy imao snagu uragana, ali je izgubio ostale karakteristike tropske oluje, ponajprije temperaturu u svojoj jezgri. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter