BRODET Run > ŠKRAPula

Ida Koncani Uhač (M. MIJOŠEK)
Ida Koncani Uhač (M. MIJOŠEK)

Ovog se vikenda završavaju posljednji aktivni dani rujna u južnoj Istri. Zadnja dva tjedna bila su u znaku Ironmana i Pulske Xice, a karavana manifestacija Teći Isti Piti nastavlja i seli s ceste na stijene. Nakon utrke u sklopu Craft beer festivala u Medulinu, u subotu 30. rujna trčat će se oko autokampa, ali ovaj put AK Stoja u Puli, a gastronomadi će nakon utrke kušati domaći brodet i palentu. Riječ je o utrci BRODET Run > ŠKRAPula.

Organizatori najavljuju kako prekrasne vizure plavog mora obasjanog suncem daje posebnu draž ovoj utrci koja je specifična budući se većinom trči po škrapama, od kuda i naziv same utrke. Start je na ulazu u autokamp u 10 sati ujutro. Trče se dva kruga, kao i sve ostale utrke iz serijala Teći Isti Piti. Pozivaju sve avanturiste da istrče samostalno 6 kilometara ili štafetnu utrku 2 x 3 kilometra. Prijaviti se na utrku može na internet stranici www.runeatdrink.info ali i na sam dan utrke do 9.30 sati. Kotizacija od 50 kuna uključuje mjerenje vremena, nagrade za tri prvoplasirana u muškoj, ženskoj i štafetnoj konkurenciji te spomenuta marenda na kraju utrke.

Glavna nagrada za ukupnog pobjednika je vikend smještaj u AK Stoja -Arena Hospitality Group. Organizatori pozivaju građane da uživaju uz osjećaj trčanja po stijenama uz prekrasne pejzaže pulskog priobalja. (S. Z. T)



Podijeli: Facebook Twiter