Brodarima vjetar u leda

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Predsjednik porecke udruge brodara i predsjednik sekcije brodara ceha prijevoznika Hrvatske obrtnicke komore Valter Grubica kaže da konacno osjeca da imaju vjetar u leda, odnosno da je vrh hrvatske politike shvatio suštinu zahtjeva brodara i da ce oni postati legitimni dio pregovora s Europskom unijom u poglavlju 14 o prometnoj politici.

Zahtjeve brodara o odgodi kabotaže - koja bi im "kupila" desetak godina nužnih za obnovu flote, odnosno za preživljavanje u uvjetima konkurencije - Grubica je cetvrtak iznio predsjednici Nacionalnog odbora za pracenje pregovora o pristupanju Hrvatske Europskoj uniji Vesni Pusic.

Vec iduceg dana je ured Vesne Pusic Grubici ugovorio sastanak sa clanom pregovaracke skupine za poglavlje 14 i državnim tajnikom u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture Draženom Breglecom za sljedeci utorak.

"Uvjereni smo da su naši zahtjevi legitimni i obranjivi jer ne želimo ništa drugo nego da se stvore uvjeti da opstanemo, a ne da ulazak u EU bude dan kada su izumrli hrvatski brodari", kaže Grubica.


Podijeli: Facebook Twiter