Brod "Veli Brijun" udario u Veli Brijun

Putnički brod "Veli Brijun" udario u obalu na otoku Veli Brijun (Arhiva/D. ŠTIFANIĆ)
Putnički brod "Veli Brijun" udario u obalu na otoku Veli Brijun (Arhiva/D. ŠTIFANIĆ)

Putnički brod "Veli Brijun" u vlasništvu javne ustanove Nacionalni park Brijuni oko 19 sati zabio se u operativnu obalu luke na Velom Brijunu.

Prema prvim informacijama nitko od članova posade i nekolicine putnika nije ozlijeđeno, već je samo pričinjena materijalna šteta.

Prema riječima ravnatelja JU NP Brijuni Sandra Dujmovića uzrok nesreće je kvar na komandama.

- Prema raspoloživim informacijama uzrok nesreće je otkazivanje komandi u kormilarnici odnosno otkazivanje komande broda.

"Veli Brijun" je uplovljavao u brijunsku luku kao što to uobičajeno čini. Zapovjednik broda u tom je trenutku utvrdio da su mu, iz njemu nepoznatih razloga, otkazale komande te je posada broda obavijestila putnike na mogućnost udara u obalu.

Brod nije plovio velikom brzinom pa nije došlo do većih oštećenja, već samo minornih na trupu broda.

"Tijekom večeri naši mehaničari su došli na otok i počeli utvrđivati uzrok otkazivanja komandi. Ujedno je obaviještena pomorska policija i lučka kapetanija čiji će inspektori sutra doći pregledati brod.

Na brodu je tijekom havarije bilo nekoliko putnika i uobičajena posada. Napominjem, da nitko od članova posade nije bio pod utjecajem alkohola.

Tijekom večeri već smo angažirali druge zamjenske brodove, pa tako na redovitoj liniji plovi Brijunka, a po potrebi ćemo angažirati i druge brodove", izjavio je v.d. ravnatelj NP Brijuni Sandro Dujmović. (C. B. GALIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter