Broadway u pulskoj Areni 23. lipnja

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Kao uvertira u veliki glazbeni spektakl koji ce se u cetvrtak 23. lipnja održati u pulskoj Areni u cetvrtak je na Portarati održana presica o mjuziklu "Footloose". Bila je to neobicna konferencija za novinare na kojoj su se akteri predstavili jezikom kojim najbolje komuniciraju - plesom i pjesmom.

Kroz nekoliko glazbeno-plesnih tocaka ansambl predstave, predvoden glavnim glumcima Puljaninom Nikolom Milatom i Matejom Majesta, oko podneva su na Portaratu prenijeli atmosferu s kazališnih dasaka. Osim dijela mladog ansambla, prisutnima su se obratili redatelj i koreograf Igor Barberic te producenti Branko Glad i Tadija Kolovrat.

Ne skrivajuci oduševljenost mjuziklom koji je dva mjeseca drmao Zagrebom, Glad je najavio spektakl koji ce u Areni poceti ljetnu turneju.

- Posrecilo nam se što je glavni glumac rodeni Puljanin i nesudeni pravnik Nikola Milat, koji dostojno može zamijeniti i filmskog Kavina Bacona jer je ovaj mjuzikl napravljen po filmu "Footloose" iz 1984. godine, rekao je Glad te savjetovao publiku da u Areni ne sjedi, vec pleše.

Potom su Milat i glavna glumica, vrckava Majesta, uzeli mikrofone, rasplesali prolaznike i pozvali ih na mjuzikl u Arenu. Medu plesacima bio je i Davor Lovrinic, zapaženi finalist televizijskog natjecanja Supertalent, koji je rekao da mu je "lakonogi mjuzikl" promijenio život te da u Puli nastupa nakon 17 godina.

Milat, koji nastupa u ulozi Rena McCormacka, priznao je da ima pozitivnu tremu pred pulski nastup. "Dugo nastupam, no ovaj put je drugacije. Ipak nastupam pred svojim ljudima", kazao je.

Nakon toga su Puljani, pretežno djeca, zaplesali na trgu s energicnim plesacima. Bio je to dašak Broadwayja na 32 stupnja. U Areni slijedi pravi spektakl.


Podijeli: Facebook Twiter