Brkić: Što te ne slomi, to te ojača

Samo da je zdravlja - Ivan Brkić (D. MEMEDOVIĆ)
Samo da je zdravlja - Ivan Brkić (D. MEMEDOVIĆ)

Otkad je u ljeto 2013. godine pristigao na "Drosinu", Ivan Brkić prikupio je 28 prvoligaških nastupa za Istru 1961. Što mladi hrvatski reprezentativac u više navrata nije čuvao "zeleno-žutu" mrežu, razlog treba tražiti u zdravstvenom kartonu, odnosno ozljedama koje su ga u nekoliko navrata s terena preselile u ambulantu.

Do nekih je došlo u poprilično bizarnim okolnostima, poput one kad se ozlijedio saginjući se da pridigne novčanik koji mu je ispao ili kad je po okončanju treninga otišao vratiti opremu i pao ispred klupskog ekonomata. Međutim, bilo je i onih "pravih" sportskih ozljeda, poput na prošlosezonskom gostovanju na Poljudu kad se Brkić sudario s Milevskim te je krvave glave bio iznesen s terena i kolima hitne pomoći prevezen u bolnicu na šivanje. U cijeloj ovoj priči nedostajala je još samo ozljeda na treningu, no sad je i taj bonus ispunjen.

- Dogodilo se to prije dva tjedna, na prvom treningu nakon prvenstvene utakmice sa Zagrebom - prisjetio se Ivan Brkić, golman Istre 1961. - Sudario sam se tijekom igre s Gojkovićem i izvukao deblji kraj. Obojica smo krenuli na loptu, pritom me on nekako nezgodno nagazio na desnu nogu i odmah sam osjetio užasnu bol. Izašao sam s terena, ali stvarno na početku nisam očekivao da je riječ o nečem ozbiljnom.

Mislio sam, udarac kao svaki drugi, malo će me boljeti i potom će proći, ali pokazalo se da je metatarzalna kost nezgodno pogođena i bol nikako da prođe.

Brkić je zbog te ozljede bio primoran propustiti gostovanje u Maksimiru i očekivalo se da će se prošlog tjedna priključiti momčadi, ali umjesto na terenu, vrijeme je i dalje provodio u ambulanti.

- Odrađivao sam terapije i počeo sam prošli tjedan s laganim trčanjem, no bol mi se vratila i kako je bila dosta jaka, otišao sam u subotu u bolnicu da sve to još jednom snimim, da budem sto posto siguran da ništa nije puklo. Noga mi je u početku bila natekla, pa se lako moglo dogoditi da se od tog otoka nije sa sigurnošću moglo vidjeti što mi je, no nova snimka je potvrdila da nije ništa ozbiljno - istaknuo je Brkić.

- Čekao sam priliku, dobio sam je, dobro sam je iskoristio i onda mi se dogodi ovako nešto. Ovo je samo još jedan u nizu mojih pehova, ali ja smatram da sve ima svoje zašto i da sve što se dogodi, dogodi se s nekim razlogom, pa tako i gledam na ovu ozljedu. Što te ne slomi, to te ojača i tako mene ova ozljeda neće slomiti, nastavit ću dalje s radom i vratit ću se još jači i još bolji, siguran sam u to - uvjeren je Brkić. (I. CEROVAC)

Franjić preskače Pulu

Novi radni tjedan nogometaša Istre 1961 u znaku je novog prvenstvenog izazova, u nedjelju na ''Drosini'' gostuje momčad Splita. Specifičan je to dvoboj koji se u Puli dočekuje s posebnim nestrpljenjem, no prema prvim informacijama s Parka mladeži, jedan od glavnih uzročnika tog iščekivanja, Petar Franjić, ipak neće nastupiti pred pulskom publikom.

Igrač koji je ljetos spornim prelaskom iz Istre 1961 u Split dodatno zaoštrio ionako nepovoljne birokratske odnose dvaju klubova navodno je zbog viroze završio na infuziji i neće konkurirati za utakmicu protiv bivšeg kluba. (D. R. K.)

VIŠE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter