Brkić ponudio ostavku; Karamarko čeka odluku suda

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko večeras je u Solinu potvrdio kako mu je glavni tajnik stranke Milijan Brkić ponudio ostavku zbog tzv. "afere diploma", no istaknuo je da će vodstvo HDZ-a pričekati odluku Upravnog suda, na tužbu koju je Brkić podnio vezano za poništavanje njegova diplomskog rada kao plagijata.

"Istina je da ju je ponudio (ostavku), no s odlukom o njenom odbijanju ili prihvaćanju odlučio sam pričekati do odluke Upravnog suda. Za to postoje brojni razlozi, brojne su čudne okolnosti u toj priči. Ali, nikada ne komentiram postupke koji su u tijeku, pa tako neću ni ovaj upravni postupak za koji se nadam da će biti brzo riješen", izjavio je Karamarko novinarima uoči obilježavanja 24. obljetnice utemeljenja HDZ-a u Solinu.

Milijan Brkić izjavio je ranije danas u Osijeku da ako na bilo koji način bude smetao HDZ-u na njegovom putu povratka na vlast, sigurno neće biti smetnja te kako će se u dogovoru s vodstvom stranke maknuti.

Dodao je da će poštivati odluku Upravnog suda.

Inače, glavni tajnik HDZ-a Brkić prije nekoliko dana za HTV je izjavio kako je situacija s poništavanjem njegove diplome kao plagijata zapravo politički obračun - ne s njim, nego s HDZ-om.

Vezano za nalaz povjerenstva Visoke policijske škole Brkić je naglasio kako je diplomirao na osnovu materijala koje je dobio od mentora, a na temelju kojih je i pripremio diplomski rad i obranio ga.

"Činjenica je da sam ga obranio pred tročlanim povjerenstvom u kojem je i današnji dekan, koji je i tada bio dekan Visoke policijske škole. Zanimljivo je kako on danas priča jedno, a prije je bio u tom istom povjerenstvu i nije se oglasio ni na jedan način da sam ja na bilo koji način kompilirao i falsificirao diplomski rad", poručio je Brkić.

Dodao je kako je njegov diplomski rad sastavljen od stručnih materijala koje je dobio od mentora, temeljem čega je i pripremio diplomski rad na osnovu kojeg je diplomirao. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter