Brkić: Nemam namjeru kopirati Neuera


Gostovanje na Poljudu, koji je u startu prvenstva tradicionalno vrlo dobro ispunjen, jedna je od poslastica za svaku momčad. Tako već i u pulskom prvoligašu polako slažu kostur momčadi za taj nastup. S obzirom da ozlijeđenih nema, trener Pamić može Hajduku suprotstaviti najjaču postavu izuzmemo li Gregova koji nema pravo nastupa zbog žutih kartona iz prošlog prvenstva.

Kako nije teško pretpostaviti da će se "zeleno-žuti" na Poljudu većim dijelom susreta braniti i potom iz kontri nastojati još jednom, jer to im je u posljednje vrijeme često polazilo za rukom, matirati "bijele", veliki će teret pasti na užu obranu i golmana. Najvjerojatnije ipak Ivana Brkića kojeg su ona sjajna četiri nastupa prošlog proljeća lansirala u prvoligašku orbitu.

- Dobro radimo na treninzima, svi smo zdravi, što je najvažnije, i spremamo se za predstojeći start novog prvenstva. I mi golmani sad puno više pažnje posvećujemo golmanskim treninzima, a puno manje trčimo. Već i po tome se vidi da kreće sezona - rekao je nakon jutarnjeg treninga mladi golman "zeleno-žutih" koji trenutno ima najveće izglede za "jedinicu" u konkurenciji iskusnijih Drevena i Lovrića. Nije golmana rođenog u Koprivnici, koji je djetinjstvo proveo u Vojniću, pokolebao niti neuvjerljiv nastup u generalci protiv Hrvatskog dragovoljca. Ponovno je pokazao onu karakteristiku koja je i nagnala Igora Pamića da ga ostavi na golu nakon što je u debiju primio tri gola protiv Slavena. Ozbiljnost i smirenost naprosto neprimjerene njegovoj dobi.

- Uvijek imam samopouzdanja. Tako je i sad nakon subotnjeg susreta. Jesam, kiksao sam tom prilikom, vidjeli su to svi koji su bili na stadionu. Loše sam procijenio putanju lopte i iako sam prethodno dobio onaj nezgodan udarac koljenom u glavu, neću se vaditi na to. Trebao sam bolje reagirati u onoj situaciji - odlučan je golman pulske momčadi. - Uostalom, bolje da mi se takva pogreška dogodila sad prije prvenstva, nego tijekom njega. Uočio sam gdje griješim i znat ću to ispraviti.

Brkić je u proljetnom domaćem remiju s Osijekom (0:0) bio igrač utakmice. Bila je to prekretnica u njegovoj karijeri, a potom je odličan nastup ubilježio i na svom prvom prvoligaškom gostovanju, onom protiv Hajduka na Poljudu u kojem su pulski igrači slavili s 1:0. U nedjelju slijedi repriza. Nastupa, a navijači "zeleno-žutih" nadaju se i rezultata.

- Uvijek je sjajno igrati u onakvoj atmosferi kakva vlada na Poljudu. Taj ambijent i toliki broj navijača dodatni su motiv svakom igraču, zato i ne sumnjam da ćemo i ovom prilikom dobro odigrati. Osim toga "šef" će nas do nedjelje sigurno kvalitetno pripremiti za sve što nas tamo očekuje i vjerujem u novi uspješan splitski nastup. Jesmo mladi i imamo dosta novih igrača, ali imamo i one iskusnije koji su prošli puno takvih utakmica poput Vučka, Pavlovića, Blagojevića, Vukmana i Obšivača. Oni će svojim iskustvom i savjetima sigurno pomoći nama mladima.

Manjak samopouzdanja? Zaboravite. Ovi mladi pulski igrači od toga ne pate. Brkić posebno. Ne "dira" ga ni što ga suigrači podbadaju, zovu ga Neuer nakon što ga je Paminjo "optužio" da je previše gledao obrane njemačkog genijalca među vratnicama na ovom SP-u u Brazilu i zbog toga kiksao sa Sigećanima.

- Suigrači me "zezaju", ali Neuer je stvarno čudesno branio na ovom SP-u. No, nemam namjeru kopirati ga, gledam isključivo sebe. (Roberto CAR)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter