Brkić: Molim potencijalne kandidate da ostave ambicije po strani

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon što je Tomislav Karamarko podnio ostavku na mjesto predsjednika HDZ-a, održava je sjednica Predsjedništva HDZ-a, kako javlja televizija N1.

Prema proceduri, sljedećih mjesec dana stranku preuzima Milijan Brkić, zamjenik predsjednika.

Milijan Brkić ustvrdio je da je kao moralan i odgovoran čovjek Karamarko podnio ostavku i uveo novi standard u hrvatsku politiku, prenosi televizija N1.

"Napravio je domoljuban čin i hvala mu na svemu", kazao je Brkić. Na pitanje podržava li Plenkovića, kazao je da "još nitko nije kandidat", premda neki imaju ambicije, a njih je Brkić zamolio da ih ostave sa strane, prenosi N1.

"Karamarko ostaje dužnosnik stranke, za njega ima mjesta u Glavnom odboru. Onakvo ponašanje prema predsjednicima stranke je prošlost, to je aorist", kazao je Brkić, a prenosi N1.

"Razgovarali smo o mojoj neopozivoj ostavci! Ništa", kazao je Tomislav Karamarko upitan što se događalo na Predsjedništvu. Nije htio reći što su rekli članovi Predsjedništva, kazavši da oni to trebaju reći: "Neću ih ja cinkat'", prenosi N1.

Upitan je i je li se raspravljalo o kandidatima za šefa HDZ-a.

"Ne, ne, ne! Nije bilo radno, bilo je više revijalno", kazao je Karamarko. Nije decidirano odgovorio na pitanje o tome je li još netko, osim njega, odlučio snositi odgovornost u stranci. Ustvrdio je i da ne želi nikakve drame, već pobjedu HDZ-a na izborima. Na upit koja će biti njegova buduća pozicija u stranci, odgovara: "Ne znam ništa! Hvala lijepa!", prenosi N1.

Ni Oleg Butković nije puno rekao o sjednici Predsjedništva.

"Nema zaključaka! Sve će biti dobro!", poručio je Oleg Butković, a prenosi N1.

Zlatko Hasanbegović poručio je novinarima da se nije odrekao Tomislava Karamarka, prenosi N1.

Prije završetka sjendice Predsjedništva HDZ-a Darko Milinović izjavio je kako »deset tisuća članova HDZ-a ličko senjske županije želi imati na čelu HDZ-a istinskoga domoljuba, istinskoga HDZ-ovca, čovjeka koji iza sebe ima mentalitet pobjednika, čovjeka koji zna kako stranka treba funkcionirati u ovo vrijeme, čovjeka koji je prihvatljiv općoj javnosti i čovjeka koji će znati povesti HDZ u iduće pobjede«, budući da, smatara, HDZ kao stranka nema pravo na pogrešku, prenosi Hina.

Govoreći novinarima kakav treba biti novi predsjednik stranke, a vezano uz ostavku Tomislava Karamarka na dužnost predsjednika HDZ-a, Milinović je rekao kako on, koji zastupa deset tisuća članova HDZ-a ličko senjske županije, na čelu stranke žele osobu sa spomenutim karakteristikama.

»Želim još jednom napomenuti da ne smijemo podleći pritisku medija koji žele eventualno promovirati nekoga od nas za čelnoga čovjeka HDZ-a, HDZ-ovci će odlučiti tko će biti ta osoba, a deset tisuća članova HDZ-a ličko senjske županije su pripravni, na nogama su i izabrat će najboljeg kandidata«, izjavio je Milinović.

Također, novinare koji su pokušali da kaže ime osobe koja bi mogla biti novi predsjednik stranke, Milinović je uputio »da oni odluče tko je ta osoba koja među članovima HDZ-a ima sve karakteristike koje je naveo kao potrebne za osobu koja bi trebala voditi stranku«.

Za stranačkog europarlamentarca Andreja Plankovića smatra kako ima neke od karakteristika koje je nabrojao. Milinović je uvjeren kako »HDZ nema pravo na pogrešku, te kako kandidat za stranačkog predsjednika mora imati karakteristike istinskog HDZ-ovca i istinskog domoljuba«.

Za deset tisuća članova ličko senjske županije koje on zastupa, Milinović je naveo kako oni neće biti oni koji će remetiti situaciju u stranci, već će biti »faktor koji okuplja«.

Ustvrdio je i kako bivšem predsjedniku stranke Karamarku ne duguje ništa, te je objasnio kako je do njegove ostavke bio uz njega jer je samo »bio uz institut predsjednika stranke«, odnosno »čuvao je dignitet institucije predsjednika stranke«.

Rekao je i kako to ne znači da će se on nužno kandidirati za novoga predsjednika stranke, a smatra i kako »ima puno ljudi koji zadovoljavaju karakteristike« koje je naveo kao potrebne za novoga šefa HDZ-a. (Hina, P. N.)


Podijeli: Facebook Twiter