Britansko nepce voli naše vino i ulje

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pedeset vrsta istarskih vina i ekstra djevicanskog maslinovog ulja oduševili su prošlog tjedna Britance na promociji i degustaciji u Brightonu. Predstavili su se vinari Cattunar, Coronica, Cossetto, Clai, Degrassi, Radovan, Rossi, Roxanich i Trapan, te tvrtka MIH s maslinovim uljem San Gurmano, proizvedenim u suradnji s istarskim maslinarima.

- Glavna reakcija na istarska vina je nevjerojatna kvaliteta. Naš prvi cilj je upoznati britansku javnost s Hrvatskom i njenim vrhunskim proizvodima jer nije moguce prodavati vino na britanskom tržištu bez prenošenja znanja o vinima i njihovom identitetu. Upoznali smo javnost sa proizvodacima i mislimo da smo definitivno postigli cilj, rekao je Trevor Long, direktor Pacta Connect distributerske tvrtke za Veliku Britaniju.

Na veceri u Hotelu du Vin otvorio se pjenušac Misal Millenium kao znak sklopljene ekskluzivne poslovne suradnje izmedu tvrtke Pacta Connect i proizvodaca vina i ulja iz Istre. Dan kasnije održala se degustacija vina i maslinovog ulja u palaci Royal Pavilion. Dogovori za prvu isporuku ulja za tržište Ujedinjenog Kraljevstva su u tijeku i ocekuje se realizacija do kraja prve polovice ove godine.


Podijeli: Facebook Twiter