Britanski zrakoplov skoro pogođen raketom u kolovozu u Egiptu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Britanski putnički zrakoplov skoro je pogođen raketom dok se približavao zračnoj luci u Šarm el-Šeiku u Egiptu u kolovozu, objavili su u subotu britanski mediji, dodajući da je britanska vlada zaključila da nije bila riječ o namjernom napadu, već o slučajnom incidentu.

Pilot tvrtke Thomson na letu iz Londona za Egipat skrenuo je da bi izbjegao raketu koja je letjela prema zrakoplovu dok se spuštao prema ljetovalištu na Crvenom moru, javio je Daily Mail. Neimenovani izvor kazao je za list da je projektil prošao oko 300 metara od putničkog zrakoplova.

Britanska vlada je potvrdila incident, ali je umanjila njegovu važnost ustvrdivši da je bila riječ o slučaju. "Istražili smo incident (u kolovozu) i zaključili da nije bila riječ o namjernom napadu te da je incident vjerojatno bio povezan s rutinskim vježbama egipatske vojske na tom području u to vrijeme", objavilo je britansko ministarstvo prometa.

Vladin izvor kazao je da se vjeruje kako raketa nije prošla ni približno tako blizu zrakoplova kao što se u izvješćima sugerira.

Istražitelji trenutno pokušavaju utvrditi uzroke pada ruskog putničkog zrakoplova na Sinaju 31. listopada - zapadni dužnosnici kazali su da je zrakoplov najvjerojatnije srušila bomba postavljena u prtljažnom prostoru koja je eksplodirala nedugo nakon uzlijetanja iz Šarm el-Šeika. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter