Britanski turisti sve više posjećuju Pulu i Istru

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pulski gradonačelnik Boris Miletić i zamjenik Robert Cvek primili su u prostorijama Komunalne palače zamjenika veleposlanika Ujedinjene Kraljevine Velike Britanije i Sjeverne Irske u Republici Hrvatskoj Petera Thomasa Clementsa. Govoreći o Puli kao sve atraktivnijoj turističkoj destinaciji, Miletić je kazao kako međunarodni festivali Dimension i Outlook svake godine u Pulu privlače desetke tisuća posjetitelja od čega veliku većinu čine upravo gosti iz Velike Britanije.

- Svjedoci smo još jedne rekordne turističke sezone i dosadašnje brojke dolazaka i noćenja u Puli su zaista sjajne. Pored brojnih prirodnih i kulturnih znamenitosti, Pula se može pohvaliti brojkom od preko tisuću različitih manifestacija godišnje, a festivali kao što su Dimension i Outlook doprinose produženju turističke sezone i odlična su promocija ne samo Pule i Istre, već i cijele Hrvatske, kazao je pulski gradonačelnik i dodao kako porastu broja turista doprinosi i odlična povezanost pulske zračne luke s većim gradovima Velike Britanije.

Zamjenik veleposlanika Peter Thomas Clements izrazio je zadovoljstvo što se deseto, jubilarno izdanje Outlook festivala kao jedan od deset najboljih festivala takve vrste u Europi, održava upravo u Puli.

- Sve više britanskih turista posjećuje Pulu i to ne samo tijekom, veći i u pred i post turističkoj sezoni. Zahvaljujući Dimensionu i Outlooku, Pula je postala relevantna europska festivalska destinacija, a pored promocije doprinose i lokalnom gospodarstvu, kazao je zamjenik veleposlanika koji je prisustvovati i otvaranju 10. Outlook festivala u Areni. (S. Z. T.)



Podijeli: Facebook Twiter