Britanski tabloid hakirao telefone Harryja i Kate

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Telefone princa Harryja, unuka kraljica Elizabete, te supruge njegova starijeg brata Kate Middleton prisluškivalo je osoblje koje je radilo za ugašeni tabloid News of the World Ruperta Murdocha, moglo se čuti u četvrtak na londonskom sudu.

Tužitelj Andrew Edis kazao je da su poruke koje je William ostavljao na Kateinom mobitelu, uključivo ona u kojoj joj je tepao kao svojoj "bebici", pronađene u kući bivšeg urednika, kao i detektiva koji je radio za tabloid 2006.

Sud je mogao čuti i dijelove transkripta hakirane govorne poruke koju je William ostavio svom mlađem bratu Harryju, a u kojoj se pravi da je njegova tadašnja djevojka Chelsy Davy.

Još uvijek traje suđenje bivšim urednicima News of the Worlda Andyju Coulsonu i Rebeki Brooks, uz koje je optuženo još pet osoba za različite oblike kaznenih djela, primjerice presretanje glasovnih poruka na mobilnim telefonima, što oni niječu.

Iako se i prije znalo da je list ciljao suradnike i pomoćnike kraljevske obitelji, ovo je prvi put da je otkriveno da su i članovi kraljevske obitelji bili na meti hakera. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter