Britanski parlamentarci u Rovinju

Britanski parlamentarci u Rovinju (M. MEDIĆ)
Britanski parlamentarci u Rovinju (M. MEDIĆ)

Izaslanstvo britanskog parlamenta, lord Lyndon Harrison, predstavnik Gornjeg doma, Ann McKekin i Fabian Hamilton, predstavnici Donjeg doma, Stephanie Kenyon, tajnica Interparlamentarne skupine te Christopher Frean, drugi tajnik Veleposlanstva UK u Zagrebu, jučer su u sklopu radnog posjeta Hrvatskoj boravili i u Rovinju gdje ih je u gradskoj vijećnici primio gradonačelnik Giovanni Sponza zajedno sa svojim suradnicima.

Sponza je uz dobrodošlicu i zahvalu što su ih odabrali za domaćine u kratkim crtama predstavio Rovinj, grad poznat po njegovanju tradicije, multikulturalnosti te kao jednu od najpoželjnijih turističkih destinacija u Hrvatskoj.

Prikazan je film o Rovinju, kojega je lani promovirala rovinjska Turistička zajednica, a potom je prezentaciju o ekonomiji, socijalnoj i društvenoj politici s naglascima na predpristupne fondove EU-a te novim DPU zonama u Rovinju predstavila Maria Črnac Rocco, voditeljica Odsjeka za lokalnu samoupravu, informiranje i međunarodnu suradnju.

Britanski parlamentarci su posebnu pažnju pridali upravo apliciranim predpristupnim fondovima, a zanimao ih je i broj turista iz Velike Britanije, te što grad poduzima kako bi turisti ostali duže u destinaciji.

Predsjednica TZ-a Rovinj Odete Sapač je izrazila žaljenje što je tek 2,6 posto turista koji dolaze u Rovinj iz Velike Britanije. Lani ih je u Rovinju boravilo tek 11 tisuća i ostvarili su 56 tisuća noćenja, dok je Sponza naglasio da se Zračna luka Pula, koja ima direktne letove za Veliku Britaniju tijekom ljetne sezone, treba staviti u punu funkciju.

Britanskim parlamentarcima, koji su bili u pratnji hrvatskih političara predvođenim Danielom Mondekarom, predsjednikom odbora za europske integracije i čelnikom hrvatsko-britanske međuparlamentarne skupine prijateljstva, Sponza je uručio i prigodne poklone. (M. MEDIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter