Britanski i irski novinari u posjetu Terri Magici

Lov na tartufe nezaobilazna je atrakcija u Istri (arhiva)
Lov na tartufe nezaobilazna je atrakcija u Istri (arhiva)

Rupert Parker, poznati britanski turistički freelance novinar prestižnog portala Huffington Post s više od 4,6 milijuna korisnika mjesečno, ovaj tjedan dolazi u Istru ne bi li je predstavio široj britanskoj, ali i svjetskoj javnosti.

Ovaj cijenjeni TV-producent, redatelj, snimatelj, novinar i fotograf iz Velike Britanije, koji je radio za BBC, Discovery i National Geographic te osvojio brojne nagrade, uključujući dominaciju za nagradu Emmy, dolazi na Poluotok da bi upoznao bogatu istarsku kulturu i naslijeđe te otkrio sve čari Istre kao gourmet destinacije.

Tom će prilikom posjetiti Motovun, Grožnjan, Rovinj i Pulu. Uz već poznate istarske destinacije, Rupert Parker, čije putovanje organizira Hrvatska turistička zajednica, posjetit će i manja istarska mjesta, a program boravka uključuje degustaciju cijenjenih istarskih vina, poznatih i svjetski prepoznatih maslinovih ulja, tradicionalne hrane, ali i istarsku zanimljivost - traženje tartufa.

Osim kulinarskog otkrivanja i upoznavanja s vrhunskim delicijama koje ova destinacija nudi, Parker će čari centralne Istre otkriti pješačeći odlično uređenim pješačkim stazama Zelene Istre.

Nadalje, Predstavništvo HTZ-a u Londonu, u suradnji s Glavnim uredom nacionalne turističke organizacije, organizira i grupno studijsko putovanje irskih novinara koji će prilikom svoga boravka u Istri posjetiti Pulu, Nacionalni park Brijune, Motovun, a u poznatim restoranima i vinarijama će kušati istarske kulinarske specijalitete te se u motovunskim šumama okušati u traženju tartufa.

Prvi hrvatski vodeni park Istralandia, kao i Rt Kamenjak i manja istarska mjesta također su nezaobilazna destinacija irskih novinara, a ne bi li se promovirala nova avionska ruta iz Dublina za Pulu, novinare će povratnim letovima podržati aviokompanija Aer Lingus, dok će ih hotel Park Plaza Histria ugostiti o svome trošku.

Kako priopćuju iz HTZ-a, Gerry McCloughlin (Cork News), Rosita Boland (Irish Times), Oonagh Young (Sunday World), Nora Costigan (Sunday Independent), Louise Hogan (Dublin Herald), Tanya Sweeney (Irish Independent), Sean Murphy (Irish Daily Star) će 12. lipnja doživjeti i hrvatsku strast za najvažnijom sporednom stvari na svijetu – nogometom, navijajući i prateći otvorenje Svjetskog nogometnog prvenstva i najznačajniju utakmicu, onu između Hrvatske i Brazila. (B. BAN)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter