Britanski Echo festival iz Makarske u Umag

S prošlogodišnjeg Echo Festivala u Makarskoj
S prošlogodišnjeg Echo Festivala u Makarskoj

Britanski Echo Festival zaživio je protekle godine na šljunčanoj plaži u Makarskoj podno Velebita, no ovoga ljeta seli u Istru. Naime, ove će se godine taj festival elektronske glazbe održati u Umagu, u Kanegri, i to od 6. do 9. lipnja. Tijekom četiri dana posjetitelji će imati prilike slušati deep house, tech-house, d'n'b, bass, i uz to uživati na plaži u dnevnim, poletnim zvucima elektronskog funka, soula i reggaea. Prema dosadašnjim line up objavama, naglasak će biti na pravom UK soundu i dugim rasplesanim noćima.

Organizatori ističu da ne dovode svoje goste na ekskluzivni odmor kod nas, već da se nadaju što većem odazivu domaćih mladih gostiju s kojima žele razmijeniti iskustva i podijeliti strast za muzikom. Najavljuju i povoljnije cijene ulaznica za ovdašnju publiku.

- Tteško je naći bolju lokaciju od ove: dnevni stagevi na plažama s pogledom na otvoreno more i susjednu Sloveniju, gusta šuma i hlad, natkriveni main stage, art expo i "meeting zone", kaže Vedran Bakija, jedan od organizatora Echo Festivala za Hrvatsku.

Garancija za dobar provod u kvalitetnoj glazbi su imena poput Magde, Davida Squillacea, Redshapea i veterana house muzike Delanoa Smitha, ističe Bakija.

- Echo Festival osigurati će više od 200 lokacija za smještaj posjetitelja u neposrednoj blizini festivalske lokacije te posebno odvojen prostor za relaksaciju i odmor. Pokrećemo posebnu "Echo Art Network" – mrežu i platformu kojom će se izvođačima omogućiti predstavljanje festivalskoj publici, kaže Bakija. (C. B. GALIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter