Britanski bendovi natječu se za nastup na INmusicu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Natječaj "All About The Music" na kojem se britanski bendovi natječu za nastup na INmusic festivalu, održat će se početkom svibnja u klubu Zephyr Lounge, a pobjednik će osvojiti priliku da na ovogodišnjem izdanju najvećeg hrvatskog open air festivala svira uz izvođače kao što su The Black Keys, Pixies, The Fratellis, MGMT, Flogging Molly i drugi.

Stručnom žiriju drugog izdanja natječaja, osim članova glazbenog portala i platforme "Band Crusade" te INmusic festivala, pridružit će se legenda glazbene industrije Joe Foster, suosnivač izdavačke kuće Creation Records i producent bendova kao što su The Jesus and Mary Chain, Primal Scream i My Bloody Valentine.

Pobjedu je prošle godine odnio britanski bend Roger The Mascot iz Nottinghamshirea, a na finalnoj večeri u klubu The Assembly nastupio je i zagrebački bend Achromatic Attic, podsjeća u današnjem priopćenju INmusic festival, s kojim britanska agencija specijalizirana za festivale - Eufest organizira natječaj "All About The Music".

Roger The Mascot su u međuvremenu potpisali ugovor s izdavačkom kućom, a svirat će i na ovogodišnjem INmusicu. Taj peteročlani bend iz Nottinghamshirea osnovan je 2012., a iza sebe imaju debitantski album "Wired To The System". Mješavina rocka, funka, popa, disca i ska elemenata već im je donijela veliku popularnost na lokalnoj glazbenoj sceni, a svoju su scensku energiju s publikom dijelili na nastupima u brojnim klubovima.

INmusic festival, koji su međunarodni mediji poput BBC-a, National Geographic Travelera i Huffington Posta svrstali u liste najboljih europskih i svjetskih festivala, održat će se od 23. do 25. lipnja na jarunskom Otoku mladosti, devetu godinu za redom. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter