Britanska policija uhitila urednike Suna

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Britanska policija uhitila je u subotu cetiri sadašnja i bivša djelatnika lista Sun, najprodavanijeg tabloida medijskog magnata Ruperta Murdocha, i jednog policajca u okviru istrage o novinarskom podmicivanju dužnosnika i policajaca.

Policija je takoder pretražila londonske urede Suna, lista u vlasništvu Murdochove kompanije News Internationala, britanskog ogranka korporacije News Corp, u okviru istrage povezane s onom o prisluškivanju i hakiranju telefona zbog koje je ugašen tabloid News of the World, takoder dio Murdochove korporacije.

Uprava News Corpa i interno povjerenstvo kompanije, osnovano nakon izbijanja skandala u vezi s prisluškivanjem, u subotu su u priopcili da je policijska operacija rezultat informacija koje je otkrilo to povjerenstvo i predalo vlastima.

"News Corporation je prošlog ljeta obecao da se neprihvatljivi nacini prikupljanja vijesti više nece ponoviti", priopcilo je povjerenstvo i potvrdilo i uhicenje cetvero "bivših i sadašnjih zaposlenika" Suna.

Po informacijama Reutersa, radi se o cetvorici bivših ili sadašnjih urednika rubrike crne kronike u listu. Peti uhiceni je 29-godišnji policajac iz središnje londonske policijske postaje.


Podijeli: Facebook Twiter