Britanka hitno prevezena u pulsku bolnicu

Ilustracija (M. MIJOŠEK)
Ilustracija (M. MIJOŠEK)

Britanska državljanka, rođena 1960. godine, hitnim je medicinskim transportom, jer je vjerojatno pretrpjela moždani udar, prebačena s putničkoga broda koji je plovio u području ZEPR-a, u pulsku bolnicu, priopćilo je u nedjelju navečer Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture.

Kako se navodi, Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) primila je u subotu, 5. rujna, navečer u 22,40 sati poziv s putničkoga broda naziva "Norwegian Jade" da se organizira hitan medicinski transport putnice u kritičnome zdravstvenom stanju. U trenutku dojave putnički brod nalazio se na poziciji 23 nautičke milje zapadno od Pule, te je Središnjica, u koordinaciji sa Službom za nadzor i upravljanje pomorskim prometom (VTS Rijeka), pokrenula akciju hitnoga medicinskog transporta. Odmah po dojavi, Pomorska policija je na službeno plovilo ukrcala tim zdravstvenih djelatnika s kojima su isplovili ususret putničkome brodu.

Iz VTS Rijeka zapovjedniku broda naloženo je da se promjeniti kurs plovidbe za Pulu. Putnički brod na pilotsku postaju ispred pulske luke doplovio je subotu navečer u 23,35 sati gdje je pacijentica prekrcana na službeno plovilo Pomorske policije odakle su nastavili do obale kamo su pristali pola sata iza ponoći kada su pacijenticu preuzeli djelatnici Hitne medicinske pomoći Pula.

Prema prikupljenim podatcima, zahtjev za hitan medicinski transport zapovjednik navedenoga broda uputio je nakon što je putnica C.Y.M. (rođena 1960. godine), državljanka Velike Britanije, vjerojatno pretrpjela moždani udar tijekom boravka u brodskome bazenu u kojemu se potom nagutala vode i trenutno ostala bez svijesti. Britanka je noćas, po pristanku u Pulu, hospitalizirana u pulskoj bolnici odakle tijekom dana nije bilo dojava o njezinu zdravstvenom stanju. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter