Britancima je Istra opet in

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatska je medu britanskim turoperatorima, ali i u medijima, postala jedno od omiljenih turistickih odredišta za ovu godinu. Naime, jedan od najvecih britanskih turoperatora, Thompson UK, objavio je informaciju da je Hrvatska ove godine u njihovom programu medu najomiljenijim odredištima te da bilježi porast bukinga od cak 55 posto u odnosu na lani.

- Thomson UK u programu ima Istru i Dubrovnik, odnosno letove za Pulu iz Gatwicka, Manchestera i Birminghama od pocetka svibnja do pocetka listopada, te za Dubrovnik iz istih britanskih gradova. Veci dio ukupnog broja njihovih kapaciteta odnosi se na Istru i smještajne objekte u toj regiji.

Po svim dosadašnjim istraživanjima Britanci se nece odreci putovanja, ali ce na njima trošiti manje, kaže nam direktorica predstavništva Hrvatske turisticke zajednice u Londonu Meri Matešic.

Dodaje da je najveca novost ove godine što je aviokompanija Jet2 pojacala broj letova prema Dubrovniku te otvorila novu destinaciju - Istru, kao i što se Monarch Holidays nakon dvije godine pauze vratio letovima za Dubrovnik.

Iz Velike Britanije prošle je sezone ostvareno pet posto više nocenja i dolazaka. Cak 60 posto prometa otpada na Dalmaciju, a najjaci je Dubrovnik, s 35 posto prometa. U britanskom kolacu Istra sudjeluje sa samo 20 posto. Prema podacima TZ-a Istarske županije, lani je u Istri ostvareno 48.000 dolazaka iz Velike Britanije.

Britanski mediji svakodnevno donose vijesti i clanke o turistickim odredištima u Hrvatskoj. Uoci Valentinova citatelji Guardiana preporucali su najromanticnija odredišta, a po prijedlogu i preporuci jedne citateljice, na listi se našao i Porec, odnosno otok Sv. Nikola.

"Four seasons in Croatia" naslov je velike reportaže u specijaliziranom kongresnom casopisu Conference & Incentive Travel, koji je kroz cetiri godišnja doba preporucio cetiri hrvatska mjesta za održavanje kongresa i sastanaka, medu kojima je Istra sa svojim enogastronomskom ponudom, prije svega tartufima, preporucena za jesen.

Navodi se i pulski hotel Histria, koji ce od proljeca povecati broj zvjezdica te biti prepoznatljiv pod imenom Park Plaza Histra, kao i rovinjski hotel Lone, ali i mali hotel La Parenzana kod Buja, koji gostima nudi tecajeve kulinarstva. (B. BAN)

VIŠE U TISKANOM IZDANJU OD SRIJEDE.


Podijeli: Facebook Twiter