Britanci tuže hrvatskog prijevoznika

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Teška prometna nesreća u kojoj je ozlijeđeno desetero britanskih turista nakon prevrtanja taksi-kombija dobit će sudski epilog. Kako navodi Manchester Evening News, dio stradalih turista podignut će tužbe u kojima će tražiti odštetu od prijevozničke kompanije, tvrdeći da su prisiljeni putovati bez sigurnosnih pojaseva, ali i da je vozač zaspao za volanom uzrokujući izlijetanje kombija s ceste i prevrtanje na prometnoj autocesti Zagreb-Split kraj Bosiljeva.

Jedan član iz društva desetero mladih Britanaca, starih između 19 i 20 godina, koji je želio ostati anoniman, već je unajmio odvjetnički ured Irwin Mitchell koja će ga zastupati u traženju odštete za nastale ozlijede i pretrpljeni strah.

 - Očito je još uvijek prerano za ustvrditi točan uzrok nesreće, ali u komunikaciji s hrvatskim institucijama započeli smo vlastitu istragu. Umor vozača i njihove greške često su faktori u ovakvim nesrećama, no niti mehanički problemi niti ostali mogući faktori ne mogu biti isključeni u ovoj fazi. Svi ozlijeđeni, i njihove obitelji, samo žele saznati odgovore na to što se točno dogodilo, ali siguran sam da se iz čitave priče trebaju izvući važne pouke i da pravda mora biti izvršena, kazao je Clive Garner, voditelj odjela turističkog prava britanskog odvjetničkog ureda, za mančesterski list. (D. ŽIC/NL)


Podijeli: Facebook Twiter