Britanci gađali bocom i istukli sunarodnjake

Dvojica Britanaca hodala su prema Puntiželi kada su napadnuta
Dvojica Britanaca hodala su prema Puntiželi kada su napadnuta

Četvoricu engleskih državljana, dvojicu 29-godišnjaka, 18-godišnjaka i 22-godišnjaka, policija sumnjiči zbog kaznenog djela nanošenja teških tjelesnih ozljeda dvojici njihovih sunarodnjaka u dobi od 24 godine.

Incident se dogodio u subotu oko 6.30 sati na cesti od Štinjana prema Puntiželi, za vrijeme trajanja Outlook festivala.

Prema podacima PU istarske, dvojica 24-godišnjaka hodala su uz cestu kada je pored njih prošao automobil u kojem su bila četvorica Britanaca, a iz kojeg je prema njima odbačena staklena boca. Pješaci su potom počeli negodovati, a automobil se tada zaustavio. Iz njega je izašla rabijatna četvorka i napala ih. Nakon što su im zadali teške ozljede udaljili su se u nepoznatom smjeru.

Dvojica 24-godišnjaka prevezena su u pulsku Opću bolnicu gdje su im i utvrđene teške ozljede. Policija je ubrzo našla napadače i uhitila ih. Kriminalističkim istraživanjem utvrđena je osnovana sumnja da su počinili kazneno djelo nanošenja teških ozljeda te će se protiv njih podnijeti kaznena prijava u redovnom postupku.

Inače, policija je tijekom trajanja Outlooka zaplijenila 45,9 grama hašiša, 13,65 grama ectasya, 70,1 gram marihuane, 9,65 grama ketamina i jedan LSD. Većinu je droge zaplijenila stranim državljanima, te dvojici  Hrvata. (M. SARDELIN; foto www.regionalexpress.hr)


Podijeli: Facebook Twiter