Britanac uhićen s krivotvorenim dolarima

Ilustracija (arhiva)
Ilustracija (arhiva)

Stavljanje u optjecaj krivotvorenih američkih dolara 52-godišnjem je državljaninu Velike Britanije koristilo tek toliko da s kaznenom prijavom za krivotvorenje novca završi u pritvorskoj jedinici PU istarske.

Pulska je policija, postupajući po dojavi, u mjenjačnici u Zagrebačkoj ulici u Puli 28. svibnja navečer zatekla 52-godišnjaka za kojeg je utvrđeno da je pokušao krivotvorene novčanice dolara zamijeniti za kune. Muškarac je tada uhićen i doveden u prostorije policijske postaje.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je nabavio lažne novčanice u apoenima od 100 američkih dolara te da je prije uhićenja u Zagrebačkoj, 59-godišnjem Puljaninu vratio dug za avionsku kartu isplativši ga krivotvorenim dolarima. No kako Puljanin uopće nije sumnjao u autentičnost novca, tako ih je u jednoj mjenjačnici, u kojoj djelatnici očito nisu uočili ništa neobično, uspio razmijeniti za kune.

Sve pronađene krivotvorene novčanice su oduzete, dok je osumnjičeni Britanac u četvrtak oko 21 sat priveden u pritvorsku jedinicu PU istarske. (M. Ko.)

 


Podijeli: Facebook Twiter