Briselski ured vodi Oriano Otocan

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Dugogodišnja i zasad jedina voditeljica istarskog ureda u Bruxellesu Lorena Šverko smijenjena je s mjesta voditeljice županijskog predstavništva koje u sjedištu Europske unije postoji od 2005. godine.

Za novog voditelja nedavno je imenovan procelnik Upravnog odjela za medunarodnu suradnju i europske integracije Oriano Otocan, koji je potvrdio da se Šverko uskoro vraca u Pulu i pocinje raditi u tom odjelu.

Informaciju o briselskim rošadama doznali smo usput, kada smo Otocana upitali za funkcioniranje ureda i prioritete u ovoj godini. Odgovarajuci na pitanje što i kako ured radi, Otocan je rekao da se radi na reorganizaciji, a na pitanje što to konkretno znaci, otkrio je da Šverko više nije voditeljica te da je on preuzeo tu funkciju.

Nije se složio s konstatacijom da se radi o smjeni, vec je rekao da je njen odlazak bio obostrano dogovoren te da kolegica odlazi ponajprije zbog zdravstvenih razloga.

Na pitanje znaci li to da ce zbog nove funkcije uskoro preseliti u Bruxelles, Otocan je odgovorio da još nema takvih ambicija i da ostaje u Puli, naglasivši da zbog preuzimanja ureda nece imati vecu placu. (D. BAŠIC-PALKOVIC)

PROCITALI STE SKRACENU VERZIJU TEKSTA. VIŠE O ROŠADAMA U ISTARSKOM UREDU U BRUXELLESU PROCITAJTE U TISKANOM IZDANJU GLASA ISTRE.


Podijeli: Facebook Twiter