Brionka poskupila kruh za tri posto

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Brionkin kruh, osim polubijelog, od utorka je skuplji za oko tri posto. Gradani su tako umjesto 9,20, za bijeli kruh morali izdvojiti 9,50 kuna, a više od 30 lipa trebalo je prosjecno izdvojiti i za ostale vrste kruha.

Korekciju cijena Brionka je najavila još sredinom listopada zbog visokih cijena pšenice na svjetskom, pa tako i na hrvatskom tržištu, ali i zbog poskupljenja energenata. Clan Uprave zadužen za komercijalu Boris Paškov ponovio je da osim cijena polubijelog kruha, Brionka nece mijenjati ni cijene peciva, keksa, tjestenine, smrznutih proizvoda i kolaca.

- Prema kalkulacijama, cijene kruha su trebale biti vece i do šest posto, no uspjeli smo uciniti minimalnu korekciju, a cijenu polubijelog kruha zadržati na prošlogodišnjoj razini, rekao je Paškov. Demantirao je tvrdnje pojedinih gradana da je i cijena polubijelog kruha porasla za 25 lipa.

Brionka je, pojasnio nam je, posljednju korekciju cijena napravila u lipnju 2008. godine kada je cijena polubijelog od 600 grama bila 5,80 kuna kolika je i sada.

- Cijena polubijelog kruha se dakle nije mijenjala vec godinama i cinimo sve da je uspijemo zadržati, rekao je Paškov napominjuci da Brionka nije jedini proizvodac koji je korigirao cijene, odnosno da njihov kruh nije najskuplji na tržištu.

S obzirom na to da ce recesija mnoge natjerati na kupnju jeftinijeg kruha, iz Brionke su u listopadu izvijestili da nece mijenjati kolicinu proizvodnje ovog, kako ga mnogi nazivaju, socijalnog kruha.


Podijeli: Facebook Twiter