Brioni tužili Grad Pulu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Tvrtka Brioni je 27. srpnja tužila Grad Pulu radi tzv. zaštite od nezakonite radnje.

Problem im je stvorio Grad Pula novom preregulacijom prometa na mjestu gdje se iz njihovog poslovnog kruga (s lokacije tehnickog pregleda) izlazi na prometnu Šijansku cestu. Sada je nemoguce više skrenuti ulijevo prema gradu, vec samo udesno u smjeru aerodroma.

Brojni gradani krše tu prometnu regulaciju i prelaze preko pune crte, skrecuci ulijevo prema Arubi.

Iako naizgled nema nacina da se u ovoj prici išta izmjeni, iz Briona kažu da su tužili Grad jer žele da sud odluci imaju li pravo tražiti da Grad vrati sve u prvobitno stanje.

Direktor Briona Ante Kvasina tvrdi da za novu preregulaciju prometa na ulazu u Pulu Grad nije dobio suglasnost meritornih institucija. "Takoder, nije bilo nikakve najave što kane uciniti onima na cije ce poslovanje to odraziti, a to su, osim nas, i Pulapromet, Plodine, Kaufland te gradani, korisnici naših usluga", tvrdi Kvasina.

Na spomen da ce gradnja velikog rotora u tom dijelu Šijane regulirati promet na identican nacin, Kvasina kaže da ce to donijeti niz kvalitetnih rješenja, za razliku od sadašnjeg nekvalitetnog "Mileticevog rješenja".

Kvasinu smo pitali zašto, kako sugerira procelnik Damir Prhat, ne koristi drugi izlaz iz poslovnog kruga. Odgovorio nam je da ce jedan od ovih dana upravo tim putem poslati 30 autobusa koji moraju ici prema Medulinu, Premanturi, odnosno Verudeli, pa da svi vide što ce se u praksi dogoditi.

- Ovih dana na tom dijelu obilaznice gužva zna biti sve do novog rotora. Dakle, autobusi koji onuda izlaze morali bi se na semaforima preusmjeriti ulijevo prema gradu i što dalje? Uvlaciti se u sam centar grada, ici u tu gužvu ili što? Kako da se polukružno okrenu i krenu prema Medulinu?

Upitan da pojasni nastalu zavrzlamu, procelnik Prhat kaže da imaju sve potrebne suglasnosti Županijske uprave za ceste, Hrvatskih cesta i MUP-a na taj projekt, a sve je obuhvaceno i zakljuckom gradonacelnika o uvodenju nove regulacije prometa na toj lokaciji. (S. ZRINIC TERLEVIC)

OVO JE SKRACENA VERZIJA TEKSTA. VIŠE MOŽETE PROCITATI U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter