Brindisi: Bombaški napad cin pojedinca

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Bombaški napad u kojem je poginula djevojka, a ranjeno deset osoba u Brindisiju na jugu Italije vjerojatno je pocinio pojedinac koji nema veze s mafijom, izjavio je u nedjelju visoki dužnosnik.

Napad na školu Francesca Morvillo Falcone šokirao je Italiju. Tisuce ljudi izašle su na ulice izražavajuci solidarnost sa školom i obitelji Melisse Bassi, tinejdžerke koja je poginula u eksploziji.

- Cini se da je to djelo pojedinca, rekao je novinarima državni tužitelj u Brindisiju Marco Dinapoli i dodao da je policija identificirala osumnjicenog. "Najvjerojatnija teorija je da je to bio izolirani cin", kazao je ne želeci otkrivati pojedinosti o pocinitelju.

- U ovome trenutku ne znamo koji je bio motiv tog masakra, istaknuo je Dinapoli i dodao da nitko nije preuzeo odgovornost za napad pred školom koja nosi ime supruge slavnog anitmafijaškog suca Giovannija Falconea.

U pocetku se sumnjalo na organizirani kriminal jer se eksplozija dogodila nekoliko dana prije 20. obljetnice smrti Giovannija i Francesce Falconea koji su ubijeni u atentatu sicilijanske mafije na autocesti izmedu zracne luke Palerma i središta grada.


Podijeli: Facebook Twiter