Briljirali jahači iz kluba domaćina


Po lijepom i sunčanom vremenu u Konjičkom klubu Medulin pred oko tristo gledatelja i navijača održan je već tradicionalno, petnaesti po redu međunarodni Turnir u preskakanju prepona

"Medulin 2017". Nastupili su jahačice i jahači iz gotovo svih klubova

Istre, a zbog prethodno najavljenog lošeg vremena nisu sudjelovali najavljeni gosti iz Mađarske, Njemačke i Slovenije.

Skakale su se visine od 0.60, 0.80, metar i 1.10 metara. Najbrojnije su bile jahačice i jahači iz Kluba domaćina. U utakmici 0.60 m pobijedili su Ira Seferagić na grlu Stella iz KK Medulin, Agnesa Galant na grlu Kika iz KK Hypos, Antea Rački na

grlu Neron iz KK Medulin, Bojana Rački na grlu Beethoven iz

KK Medulin, te gošća Maja Marić na Campaku iz KK Hipos,

Sveti Petar u Šumi.

U utakmici na 0.80 metara pobjedu su odnijeli Paola Udović na konju Radenko iz KK Hipos , Maja Marić na grlu Campak iz KK Hipos, Bojana Rački na Tilu iz Kluba domaćina, njezina sestra Antea Rački na grlu Beethoven iz KK Medulin, te Tina Družeta na konju Beki iz KK Acordia.

U utakmici na metar visine pobijedila je Bojana Rački na grlu Til iz KK Medulin, bilo je puno adrenalina, osobito nakon nastupa jahačice Valentine Percan na Luni, koja je na žalost gledatelja rušila zadnju preponu. Tina Družeta na The Kidu i Loris Ušić na grlu Big Freak diskvalificirani su zbog neposlušnosti konja. Posebno iznenađenje turnira bila je petnaestogodišnja gošća iz KK Hipos Anja Kanjir, na grlu Ruma, članica Konjičke reprezentacije, koja je nastupila na Balkanijadi, pobjednica je Cro Cup-a za juniore u preponskom jahanju za 2017. godinu, ujedno je i pobjednica turnira "Medulin 2017." u brzinskoj utakmici na 1.10 metara, parkur je prošla bez kaznenih bodova i s najboljim vremenom. Drugo mjesto pripalo je iskusnom istarskom jahaču Lorisu Ušiću na konju Austria iz KK Karoca iz Zagreba, treće mjesto pripalo je Maji Marić na konju Sancisko, a četvrta je bila Paola Udović na grlu Varadon.

Sudile su međunarodne sutkinje Milena Dragišić i Dunja Hercigonja. Postavljač parkura bio je Zoltan Kiss iz Mađarske. Pokrovitelji i sponzori su Općina Medulin, Sportska zajednica Općine Medulin, TZO Medulin, DVD općine Medulin, Agraria Malić, Udruga "Dva Roga", AGD te medijski pokrovitelj Glas Istre. (S. ZRINIĆ TERLEVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter