Briljantni "Briljantin" osvojio San Remo

Briljantin u San Remu
Briljantin u San Remu

Jedini hrvatski predstavnici pod vodstvom Puljanke sa zagrebačkom adresom Sandre (Baša) Frančišković odnijeli su pobjedu u kategoriji mjuzikla na Svjetskom festivalu dječje kreativnosti u San Remu. Sandra (Baša) Frančišković je Puljanka koja živi u Zagrebu, a radi u OŠ "Ivan Benković" Dugo Selo, gdje predaje glazbeni odgoj.

Upravo učenici osnovne škole "Ivan Benković" iz Dugog Sela okupljeni u rad glazbeno-kreativne skupine "Zvjezdani putevi" pod vodstvom profesorice glazbene kulture i mentorice Sandre Frančišković, ove su godine marljivo pripremali mjuzikl "Briljantin".

U njihovoj verziji Briljantina, glavni junaci Sandra i Danijel (Sandy i Danny u filmu), upoznali su se u Biogradu, a cijela priča događa se u Dugom Selu, kamo se Sandra doselila nakon ljetnih praznika. Ne znajući da Danijel ide u školu koju će i ona pohađati, slučajno se susretnu i tu kreće zaplet. Odabrane pjesme iz filma prepjevane su na hrvatski, a scenarij je prilagođen osnovnoškolskom uzrastu.

- Mjuzikl je osmišljen kao spoj ljubavi, druženja, smijeha i neraskidivog prijateljstva. Ideja je nastala u proljeće 2013. godine, te se krenulo u realizaciju audicijom u listopadu na koju se prijavilo više od 120 učenika, a od kojih je odabrano njih 22. Ubrzo nakon toga organizirao se sastanak s roditeljima odabranih učenika koji su s oduševljenjem podržali projekt i priključili se realizaciji istog. Riječ je o školskom mjuziklu u kojem sudjeluju učenici od šestog do osmog razreda, a svrha mu je potaknuti djecu na kreativnost i stvaralaštvo, udaljiti ih s ulice, od televizora i računala, i ukazati im na važnost živog vršnjačkog druženja, veli njihova profesorica.

Koliko su dobri pokazuje činjenica da su kao jedini hrvatski predstavnici pobijedili u kategoriji mjuzikla na Svjetskom festivalu školske kreativnosti u Sanremu. (V. BEGIĆ)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter