Brijunske vile gotovo bukirane

Turisti već dolaze na jednodnevne izlete
Turisti već dolaze na jednodnevne izlete

Pripreme za novu turističku sezonu u nacionalnom parku Brijuni u punom su jeku, uvjerili smo se ovih dana prilikom obilaska otoka. Uređuje se park i osmišljavaju novi sadržaji za prijem posjetitelja, preuređuju se smještajni objekti…  Veli Brijun smo obišli u pratnji više stručne savjetnice za promidžbu i odnose s javnošću Vesne Danko Klunić.

Prema njenim riječima početkom godine saniran je most preko ribnjaka, popravljen je krov na objektu Marica, a u planu je i postavljanje staklene nadstrešnice za Titov Cadilac da bi mogao cijele godine biti izložen posjetiteljima Brijuna.

Planira se i sanacija mola u uvali Verige te sanacija crkve sv. Roka. Intenzivno se radi na informativno-edukacijskom centru Čamčarnica u koji se planira uložiti pet milijuna kuna. Znatna sredstva uložit će se i za obnovu vile Kupelwieser.

U prošloj godini ostvareno je 28.244 noćenja i nešto više od 11,4 milijuna kuna prihoda. Bilo je 151.007 posjetitelja koji su ostvarili nešto više od 14 milijuna kuna prihoda. Nešto manje od 2,3 milijuna kuna ostvareno je u nautičkom turizmu od vezova za 1.828 jahti. Za 2014. godinu planirano je ostvarenje rezultata na lanjskoj razini, s tendencijom blagog rasta, što bi u ovakvoj gospodarskoj situaciji svakako bio uspjeh.

Danko Klunić ističe da su smještajni kapaciteti u vilama gotovo popunjeni. Vila Lovorka, koja je prije par godina preuređena zahvaljujući unaprijed dogovorenom najmu za ukrajinskog gosta, ovog će ljeta biti bukirana. Dvije manje vile, Dubravka i Primorka koje čekaju obnovu, također su dobro popunjene, a mjesta ima samo dva tjedna u kolovozu, i to jedino u Vili Primorki.  (C. B. GALIĆ; snimio M. MIJOŠEK)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter