Brijuni slave 25-tu godišnjicu rada SRIJEDA

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nacionalni park Brijuni je tijekom proteklih godina posjetilo više od tri milijuna posjetitelja, a na otocju je ostvareno oko milijun nocenja, rekla je Vesna Danko Klunic viši strucni savjetnik za promidžbu i odnose s javnošcu, dodavši da Brijuni ove godine obilježavaju 25-tu godišnjicu rada, a isto toliko godina otocje je otvoreno za posjete. Po njenim rijecima, na Brijunima su organizirani brojni skupovi, strucni kongresi i godišnje konferencije te razna dogadanja poput polo turnira, golf natjecanja i svecanih vecera na otvorenom.

-Brijuni su postali prepoznatljivi po svojoj jedinstvenoj ponudi i kao takvi privukli veliki broj poznatih osoba, no ono o cemu se posebno vodilo racuna je unaprijedenje zaštite te ocuvanje i promicanje iznimno bogatih prirodnih i kulturno-povijesnih vrijednosti Nacionalnog parka, veli Danko Klunic.

Ove godine na otocju planiraju ostvariti projekte poput Brijunskog mediteranskog vrta, edukativne staze Zelenikovac,  Arheološkog i Etnografskog muzeja te Dinosaur parka. Nacionalni park ce obljetnicu obilježiti kroz razne aktivnosti no centralna svecanost za poslovne partnere, suradnike te prijatelje Brijuna održati ce se pocetkom srpnja.

-Program ce zapoceti degustacijom tipicnih istarskih proizvoda ispod jedne od najstarijih maslina na Mediteranu u suradnji s udrugom Agroturist iz Vodnjana, a biser veceri svakako ce biti rock classic koncert Zagrebacke filharmonije pod ravnanjem maestra Vjekoslava Šuteja. Brijuni ce i ovu svecanost, organizirati zahvaljujuci sponzorstvima i donacijama svojih poslovnih partnera kako bi ovaj jedinstveni dogadaj obilježavanja 25 godina rada svim prisutnima ostao u lijepom sjecanju, rekla je glasnogovrnica Nacionalnog parka Brijuni.

 

 


Podijeli: Facebook Twiter