"Brijuni rivijeru ne kocimo mi"

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

I Vlada je ocito shvatila da projekt "Brijuni rivijera" vec duže vrijeme tapka u mjestu, što se može protumaciti iz njenog prošlotjednog zakljucka o provedbi razvojnog programa spomenutog projekta.

Naime, zatražila je da nadležna tijela državne uprave bez odlaganja poduzmu sve potrebne radnje s ciljem provedbe razvojnog programa "Brijuni rivijere" na lokacijama Pineta, Hidrobaza, otok Sv. Katarina-Mulimenti i Muzil, a gradovima Puli, Vodnjanu te Opcini Fažana dala do znanja da trebaju poduzeti sve kako bi što prije pocela realizacija projekta.

- Apsolutno odbacujem tvrdnje da su gradovi i opcine odgovorni za sporu realizaciju, a zadnji Vladin zakljucak smatram velikim pomakom, tvrdi vodnjanski gradonacelnik Klaudio Vitasovic.

- Grad Vodnjan je još prije dvije godine na Vijecu usvojio odluku da se ukljucuje u projekt i spremni smo sve uciniti kako bi on uspio i kako bi Grad od njega mogao imati koristi. Mi u sklopu Brijuni rivijere ulazimo kroz manji dio zemljišta na podrucju Pinete, dok se ostatak tog teritorija odnosi na Fažanu, veli Vitasovic.

Nacelnica Fažane Ada Damjanac naglašava da je Opcina ucinila sve kako bi projekt krenuo, a još prije dvije godine Opcinsko je vijece usvojilo odluku o izradi urbanistickog plana uredenja za podrucje Pinete. Naglašava da je nositelj projekta tvrtka Brijuni rivijera koja je izradu plana trebala i financirati.

Ona pak smatra da svi planirani zahvati koji se ticu Fažane trebaju proci raspravu Opcinskog vijeca te da treba strogo definirati što se u Fažani planira graditi, kako se ne bi dogodila pretjerana apartmanizacija. Smatra da je projekt trebao krenuti s otocjem Brijuni koje ima vec postojecu klijentelu i svu nužnu infrastrukturu.

Ni pulski gradonacelnik Boris Miletic ne misli da su gradovi i opcine krivi zbog sporosti realizacije projekta i dodaje da su Pula i ostali gradovi i opcine bili inicijatori da projekt što prije krene.

- Vladin prijedlog odnosi se na donošenje nužne prostornoplanske dokumentacije i procese vezane uz osnivanje prava gradenja. Cinjenica je da su promjene na celu Nadzornog odbora Brijuni rivijere rezultirale da se stvari pokrenu, veli Miletic.

Naglašava da je u stalnom kontaktu s direktorom tvrtke Brijuni rivijera Ratomirom Ivicicem te da je o daljnjim koracima vezanim uz realizaciju projekta uvijek spreman razgovarati. (D. BAŠIC-PALKOVIC)

PROCITALI STE SKRACENU VERZIJU TEKSTA. VIŠE CITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter