Brijuni rivijera ulaže 1,5 milijuna kuna u održavanje kampa Pineta

Sanira se objekt u kojem je smješten restoran (D. ŠTIFANIĆ)
Sanira se objekt u kojem je smješten restoran (D. ŠTIFANIĆ)

Tvrtka Brijuni rivijera ove godine ulaže 1,5 milijuna kuna u tekuće investicijsko održavanje kampa Pineta, kraj Fažane i to sredstvima iz tekućeg poslovanja. Direktorica društva Sanja Bežan izjavila nam je da izvođač sanira objekt u kojem je smješten restoran.

Radovi do svibnja

- Riječ je o objektu koji je izgrađen prije više od 50 godina i koji zbog dotrajalosti prokišnjava. Osim promjene krovišta i oličenja fasade i unutrašnjosti zamijenjeni su dijelovi keramike, otkrila nam je Bežan. Navela nam je da privode kraju priključenje na kanalizacijsku odvodnju.

Pojasnila nam je kako očekuje da će svi ti radovi biti ubrzo gotovi te da će kamp biti spreman primiti prve goste kada ga otvore 27. travnja. Kamp je lani ostvario 126 tisuća noćenja, a što je sedam posto više nego 2015. Od listopada 2011. Pinetom upravlja tvrtka Brijuni rivijera koja je u vlasništvu Istarske županije i Republike Hrvatske.

Inače, krajem kolovoza 2016. u Općini Fažana je vijećnicima prezentiran projekt luksuznog kampa i turističkog naselja koji bi bio smješten pokraj Pinete. Riječ je o projektu Pineta resort koja se odnosi na luksuzni obiteljski kamp s vilama i velikim rekreativnim centrom s bazenima.

Planirano 1.200 ležaja

U njemu je planirano 1.200 ležaja te još 300 ako se računa na susjedno područje zvano Fažana sjever. Ovo je investicija vrijedna 212 milijuna kuna, godišnji plan noćenja je 315 tisuća, u planu je zapošljavanje 156 radnika. Resort bi se prostirao na 46 hektara, od čega je 29 hektara državnog, a 17 općinskog zemljišta.

Kamp Pineta jedan od tri projekta iz Istre, od ukupno 39 iz čitave Hrvatske, koji je naveden u Katalogu investicijskih mogućnosti, a kojeg su zajedno izradili Agencija za investicije i konkurentnost, HGK, HAMAG i Centar za praćenje poslovanja energetskog sektora i investicija. (P. G.)


Podijeli: Facebook Twiter