Brijuni rivijera traži direktora

Tvrđava na Muzilu, u Puli (arhiva)
Tvrđava na Muzilu, u Puli (arhiva)

Skupština društva Brijuni rivijere je početkom mjeseca donijela odluku o raspisivanju natječaja za imenovanje direktora tvrtke i jedinog člana Uprave, a tekst natječaja objavljen je prekjučer u Narodnim novinama.

Novi direktor Brijuni rivijere birat će se rok na pet godina, a svi zainteresirani kandidati nužnu dokumentaciju moraju predati u roku osam dana od objave natječaja. Kandidati moraju imati visoku stručnu spremu, najmanje pet godina radnog iskustva na rukovodećem mjestu, a nužno je i aktivno poznavanje engleskog jezika u govoru i pismu. Između ostalog, dužni su priložiti životopis, podatke o stečenoj spremi i školovanju, radnu knjižicu, ali i uvjerenje nadležnog suda da se protiv njih ne vodi kazneni postupak.

U međuvremenu, jedan je dnevnik objavio informaciju da bi tvrtka Brijuni rivijera uskoro trebala biti privatizirana, a ista sudbina, kako navodi taj dnevni list, očekuje ukupno 300 državnih tvrtki.

Iako bez konkretnih činjenica i potvrda nadležnih državnih institucija, u tekstu se spominje da se upravo Brijuni rivijera našla u kategoriji poduzeća koja su dosad nosila oznaku tvrtki od posebnog državnog interesa, a iz čije se vlasničke strukture država namjera povući.

O tome ide li tvrtka u privatizaciju i što to konkretno znači za realizaciju projekta razgovarali smo s još aktualnim direktorom Brijuni rivijere Ratomirom Ivičićem. (D. BAŠIĆ-PALKOVIĆ)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter